Доступність посилання

ТОП новини

Український талант, італійський досвід. Фірма Danieli вже 2 роки працює в Дніпропетровську


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 4 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Відома італійська машинобудівна компанія Danieli відкрила своє проектне бюро у Дніпропетровську. У ньому працюватимуть молоді українські проектувальники та конструктори.

Майже тисяча квадратних метрів площі й найсучасніша комп’ютерна техніка... Далеко не кожна вітчизняна компанія має таке проектне бюро, як італійська Danieli у Дніпропетровську. Підрозділ відкрили в одному з найбільших торговельно-розважальних комплексів міста, він забезпечить роботою сотні фахівців.

Італійці вже два роки працюють на дніпропетровському ринку. Їхня принципова позиція – залучати до співпраці молодь, тому майже всі вакансії у новому бюро заповнять випускниками місцевої Національної металургійної академії. Частина з цих хлопців та дівчат упродовж року навчалися за спеціально розробленими Danieli програмами. Тепер на них чекає перше серйозне випробування, на замовлення італійської фірми вони самі мають спроектувати нову піч для виробництва сталі.

Ректор не сумнівається у здібностях студентів

Ректор Національної металургійної академії України Олександр Величко впевнений, що його вихованці із завданням упораються.

Олександр Величко: «Я впевнений, що наші студенти впораються із завданням, створять піч нового покоління. Ми маємо кілька проектів, аналогічних проекту з Даніелі, які були запропоновані вітчизняними компаніями. Це для студентів дуже важливо, адже вони відчувають свою потрібність і зовсім інакше ставляться до навчання, бо знають, що їхні знання можуть комусь знадобитися».

Національна металургійна академія України тісно співпрацює з італійською компанією, зокрема, у реалізації спільного освітнього проекту. Президент італійської компанії Джанп"єтро Бенедетті каже, що цю співпрацю припиняти не збираються.

Джанп"єтро Бенедетті: «Ми дуже задоволені зробленим, і будемо продовжувати співпрацю з Металургійною академією. Поки що ми відібрали 15 судентів-випускників, але наступного року до нас на роботу прийдуть ще 35 молодих спеціалістів».

Чим обумовлене розширення діяльності Danieli у Дніпропетровську?

Італійська компанія Danieli – світовий лідер у розробці металургійних технологій та будівництві металургійних підприємств. Понад 70% всіх проектів металургійних міні-заводів повного циклу у світі спорудила саме Danieli. У компанії кажуть, що потреба розширення представництва у Дніпропетровську виникла через збільшення попиту на такі розробки. У новому офісі будуть не тільки здійснюватися проектування, але й надаватимуть сервісні послуги.

Віце-президент Danieli Ренато Пеццано розповів: «Після підписання великих договорів з такими відомими в Україні компаніями, як «Інтерпайп» та «Металоінвестгруп» з Донецька, ми вирішили збільшити наше представництво в Україні, щоб мати можливість здійснювати більш тісне та плідне співробітництво і на найвищому рівні надавати послуги цим та іншим компаніям».

У Дніпропетровську компанія Danieli реалізує проект будівництва «під ключ» найбільшого в Україні електросталеплавного комплексу. Його споруджують на базі Нижньодніпровсього трубопрокатного заводу, власником якого є зять колишнього українського Президента Кучми — Віктор Пінчук. Передбачувана вартість проекту – близько 4 млрд. доларів. Перший метал комплекс має дати за рік. Після запуску планують вивести з експлуатації мартенівський цех заводу, який, кажуть фахівці, поглинає занадто багато енергоресурсів.
XS
SM
MD
LG