Доступність посилання

ТОП новини

Новостворюваний блок «Наша Україна – Народна самооборона» твердо контролюватиме єдність своєї інформаційної політики


Таку чітку й обов’язкову вимогу до учасників блоку висунув Президент Віктор Ющенко. У четвер уранці представники 10 демократичних партій підписали спільне рішення про об’єднання в майбутній виборчий блок демократичних сил під назвою «Наша Україна – Народна самооборона», а також про злиття в єдину національно-демократичну партію після завершення виборів, але ще до кінця цього року. Виборчий список блоку очолив лідер Громадянського об’єднання «Народна самооборона» Юрій Луценко. Уже невдовзі «мегаблок» запропонує виборцям зрозумілі ідеологічні послання і доступні для сприйняття гасла.

Таку чітку й обов’язкову вимогу до учасників блоку висунув Президент Віктор Ющенко, повідомив голова його Секретаріату і новопризначений керівник виборчого штабу блоку Віктор Балога.

За його словами, кандидатів від блоку, які не дотримуватимуться єдиної координованої інформаційної лінії, опускатимуть у виборчому списку на десять позицій.

Водночас Балога запевняє, що «інформаційного вакууму» навколо діяльності нового блоку не буде: на всі сфери суспільного інтересу, громадські акції, теле- й радіоефіри блок призначить речників, уповноважених виступати від його імені. Їхній перелік оголосять незабаром.

Яскраві політики зі складу блоку не будуть позбавлені права голосу, але всі заяви, коментарі чи відозви мусять бути в єдиному інформаційному руслі, наголосив Балога.

Потрібно не допустити, сказав він, щоб суспільство могло бути дезорієнтоване щодо цілей і завдань блоку.

Уже невдовзі «мегаблок» запропонує виборцям зрозумілі ідеологічні послання і доступні для сприйняття гасла, додав він.


У четвер уранці представники 10 демократичних партій підписали спільне рішення про об’єднання в майбутній виборчий блок демократичних сил під назвою «Наша Україна – Народна самооборона», а також про злиття в єдину національно-демократичну партію після завершення виборів, але ще до кінця цього року.

Виборчий список блоку очолив лідер Громадянського об’єднання «Народна самооборона», член політради партії «Вперед, Україно!» Юрій Луценко.

До першої десятки списку блоку ввійшли також голова партії «Народний союз „Наша Україна“» В’ячеслав Кириленко, міністри закордонних справ Арсеній Яценюк та оборони Анатолій Гриценко, член політради «Народної самооборони», лідер громадсько-політичного руху «Європейська платформа для України» Микола Катеринчук, члени президії «Нашої України» Ольга Герасим’юк, Віктор Балога, Ксенія Ляпіна і Руслан Князевич та представник «Народної самооборони» тележурналіст Володимир Ар’єв.

Балога, який водночас є головою Секретаріату Президента, також очолить виборчий штаб блоку.

До блоку «Наша Україна – Народна самооборона» входять партії «Наша Україна», «Вперед, Україно!», Народний рух України, Українська народна партія, Українська республіканська партія «Собор», Християнсько-демократичний союз, Європейська партія України, Громадянська партія «Пора», Конгрес українських націоналістів і Партія захисників Вітчизни.

Декларацію про об’єднання демократичних сил представники цих партій підписали в присутності Президента Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG