Доступність посилання

ТОП новини

МАГІЧНІ СІМКИ


ГЛАС НАРОДУ: /images/photo/question_50.jpg Коли краще одружуватися? /images/photo/SL_06.07.2007_n1.jpg Олена, фінансист: - Не можна виходити заміж у травні. Бо травень російською - май. Кажуть - будеш "маяться". А щодо цифр - то в кожної людини є своє число. Є така теорія, згідно з якої по даті народження, можна визначити своє щасливе число. Можливо є сенс орієнтуватися на це своє щасливе число. /images/photo/SL_06.07.2007_n2.jpg Борис, автомеханік: - Я глибоко віруюча людина, я в прикмети не вірю. Я вам скажу так, якщо люди довіряють одне одному, і довіряють одне одному. То нічого, ніякі прикмети їм не потрібні. Це все забобони. /images/photo/SL_06.07.2007_n3.jpg Маргарита Кожухова, вчителька: - 07.07.07 я куплю собі лотерейний квиток і виграю обов''язково, бо це щасливе число. А щодо весіль - то напевне так само. Завтра одружишся - пощастить. В травні не можна одружуватись. Ми ось в червні одружувались... Щасливо все склалось... Хоча весілля раніше не такі були, раніше все скромно було. Але в прикмети завжди вірили... /images/photo/SL_06.07.2007_n4.jpg В''ячеслав Тихонович, пенсіонер: - Одружуватися це найдорожче в житті. Всім раджу - одружуватись або в понеділок або в п''ятницю. А ви спробуйте скажіть комусь в понеділок одружуватись. Скажуть - та ні, понеділок важкий день... А воно навпаки, насправді. Я одружувався в п''ятницю. /images/photo/SL_06.07.2007_n5.jpg Олена, ріелтор: - Сім це означає цілісність. Це Боже задум, Боже число, яке означає цілісність Божа. Головне щоб було кохання, і бажання служити одне одному, бажання працювати для шлюбу... Але число взагалі приємне. Такий визначний день. Я знаю, що ще дванадцять хороше число. Мені ще подобається дев''ять і сім, і ще три. Сім, три і дев''ять. /images/photo/SL_06.07.2007_n6.jpg Руслан, будівельник: - Ідеально, коли сімка припадає на неділю. Неділя - сімнадцяте число, сьоме. Мені цифра сім подобається. П''ятниця тринадцяте, теж не поганий збіг. Але одружитися б в такий день побоявся... Тим паче, всі ж в суботу одружуються. Переніс би весілля на вихідні. Леся Штогрин, Віола Бурда Сьоме число, сьомого місяця сьомого року – три сімки в один день. Цифра сім зустрічається у багатьох прислів’ях: СІМ разів відмір – один відріж, СІМ п’ятниць на тиждень, СЕМЕРО одного не ждуть. Тиждень має СІМ днів. Визнано саме СІМ чудес світу. 7 липня 2007 року у всьому світі особливий день. Для православних до цифрової особливості додається ще релігійна - окрім трьох сімок у даті, саме на цей день припадає свято Івана Купала. Ще за кілька тижнів до цієї дати радіо та телебачення трубили - в Україні, як зрештою і у всьому світі, 7.07.07 очікується справжній весільний бум. Чи справді три сімки в даті можуть бути ознакою дива? І чи є підстави думати, що шлюби цього дня стануть щасливими на довгі роки?

Щоб одружитися у щасливий день, дехто йшов на героїчні кроки. Юля з Донеччини разом зі своїм нареченим заради весілля у день трьох сімок, прочергували під Центральним РАГСОМ цілу добу ще 28 травня. Щогодини звіряли списки. Але пощастило одружитись 7 липня не всім. Зоряна живе на Хмельниччині. Вона, як і тисячі інших пар, мріла вийти заміж у магічний день, але не склалося - місць уже не було.

- Ми сиділи з нареченим, і він мені раптом запропонував одружитись сьомого липня. Таке гарне число, щасливе. Але коли ми почали звертатись до РАГСУ і намагатись знайти кав’ярні і ресторани для весілля, зрозуміли, що запізнились. Все було зайнято. Просто величезна кількість одружень цього дня.

В українських РАГСах питання про кількість шлюбів у день трьох сімок викликає роздратування. Там упевнені - бум весіль на дату сьомого липня спричинило надмірне обговорення цього питання в пресі:

- Вчора і сьогодні у нас телефони не замовкають. Всі про це запитують. Одружень 7.07.07 буде стільки, скільки й у будь – яку іншу суботу... - У нас все було спокійно до тих пір, поки по телебаченню не показали репортаж з Німеччини про те, що там черги саме на сьоме липня. І після цього вже почались черги. Але ж не можна записати всіх охочих на один день. І до того ж, у нас є черги на всі суботи.

В Італії теж очікується весільний бум - для Рима день трьох сімок має особливе значення - там правили сім королів, країна розташована на семи островах. Список тих, кому пощастило одружитись 7.07.07 склали ще в серпні. Через ажіотаж навіть скоротили шлюбну церемонію. Офіційна частина весілля у день трьох сімок у Римі триватиме всього шість хвилин. Більше про це знає кореспондент Радіо Свобода в Італії Наталка Кудрик:

Слухати:



З астрологічної точки зору день трьох сімок не для всіх може бути щасливим, каже астролог Валентин В’язовський. У кожної людини прогноз на цей день залежить від індивідуальних особливостей, таких як дата і час народження, наприклад. Але негативу від трьох сімок не буде точно, особливо, якщо людина вірить у магічність такої дати, запевняє Валентин В’язовський:

- У Китаї, наприклад, сімка, а особливо 777 вважається священним числом, у них такі поняття. А взагалі люди просто звикли у щось вірити. Це нормально. Комусь комфортно вірити у такий от збіг. І вони цим моментом користуються. І їм легше на душі. Але ми, астрологи, працюємо лише з конкретними датами. І значення числа сім для кожної людини абсолютно індивідуальне.

Нумерологи абсолютно підтримують астрологів. Сприятливим чи несприятливим буде той чи інший день для людини, можна дізнатись, лише вирахувавши її спеціальний цифровий код. Але магічні слова – Віра, Воля і Уява, можуть зробити кожен день добрим.

Третє жовтня нібито непримітний для інших день, але для Ірини він кілька разів у житті приносив приємні сюрпризи. Вона сама народилася третього жовтня, дві її доньки також. Втім, до сьогодні Ірина не задумувалася над таким цифровим везінням, вважала, що все в житті залежить виключно від неї:

- Я ніколи не задумувалась над цим. Знаю лише те, що моя бабуся займалась білою магією, і їй дуже подобалось число три. І якось у нас так склалось, що у нас три жінки в родині – я і дві мої доньки, вони всі народились третього жовтня. І це при тому, що моя молодша донька народилась невчасно, вона народилась у вісім місяців, 3 жовтня, о 8 годині 40 хвилин - у той самий час, як і старша. І з тими ж параметрами ваги і зросту... Ніякої містики я в цьому не бачу. Не знаю, чому. Але щось у цьому є, звісно, якщо доля так склалась. Хоча, знаєте, Ви мені поставили це питання і зрозуміла, що все таки так, якийсь зв’язок є. Я два рази отримувала нову посаду і переходила на нову роботу, і це дійсно було 3-го жовтня.

Нумерологічним створінням є одна із найвідоміших архітектурних пам"яток Європи — чеський Карлів міст, дев’ятого липня пражани святкуватимуть шістсот п’ятдесят років від дня його закладення. Святкування почнеться дев’ятого дня сьомого місяця о п’ятій годині тридцять одній хвилині. Як свідчить історія, імператор Карл Четвертий повірив астрологу, який назвав точну дату закладення мосту. Розповідає кореспондентка Радіо Свобода у Празі Оксана Пеленська .

Слухати:



Деякі астрологи запевняють, що піком магічності дати 7.07.07 буде суботній ранок – 7 година 7 хвилина 7 секунда. У цей час потрібно побути наодинці і серйозно задуматися над майбутнім. Незалежно від того, чи будете Ви намагатися серйозно задуматися про своє майбутнє за одну секунду, просто переглядатимете цікавий сон чи шукатимете цвіт папороті, пам’ятайте: посмішка та гарний настрій знадобляться будь-якого дня, незалежно від дати!

Аудіозапис програми. Перша частина:

Аудіозапис програми. Друга частина:
XS
SM
MD
LG