Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний секретар ОБСЄ висловив сподівання, що «дуже скоро Україна набуде демократичних цінностей у контексті поваги до Конституції»


За повідомленням прес-служби Верховної Ради, про це Генеральний секретар ОБСЄ Марк Перрін де Брішамбо сказав під час зустрічі у суботу з Головою Верховної Ради України V скликання Олександром Морозом.


За повідомленням прес-служби Верховної Ради, про це пан де Брішамбо сказав під час зустрічі у суботу з Головою Верховної Ради України V скликання Олександром Морозом.

На початку зустрічі п. де Брішамбо подякував за величезну роботу з підготовки сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ. За його словами, ОБСЄ приділяє велику увагу цьому заходу. «Київ у ці дні став столицею ОБСЄ».

«У стінах Верховної Ради ми обговорюємо загальні питання європейської безпеки, що свідчить про важливу роль України у цьому процесі», - Генеральний секретар ОБСЄ.

Зі свого боку Олександер Мороз поінформував про поточну політичну ситуацію в Україні. За його словами, потрібно змінити стереотип, який існує в Європі щодо України. Він підкреслив, що «для нас важлива об‘єктивна оцінка ситуації».

Голова Верховної Ради V скликання вважає, що «У тексті нової Конституції йдеться про юридичне оформлення диктатури» та що «заплановані вибори є антиконституційними і незаконними».

Олександр Мороз сказав також, що йому не байдуже, що «Парламентська Асамблея ОБСЄ не помічає таких кричущих порушень демократії в Україні».

У свою чергу Генеральний секретар ОБСЄ висловив сподівання, що «дуже скоро Україна набуде демократичних цінностей у контексті поваги до Конституції», повідомила прес-служба Верховної Ради.

Напередодні Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Йоран Леннмаркер повідомив на сесії, що спостерігачі від Асамблеї візьмуть участь у спостереженні за виборами, і подякував за запрошення.

Міністр закордонних справ Іспанії Мігель Анхель Моратінос, який головує в ОБСЄ, у своєму виступі на сесії додав, що ця організація дивиться на дострокові вибори в Україні з оптимізмом.

А представники Конгресу США сподіваються, що позачерговi парламентськi вибори в Українi будуть успiшними. Про це конгресмен Елсі Гестінгз заявив у п’ятницю в Києві на прес-конференції представників США в Парламентській асамблеї ОБСЄ: «Ми хочемо побажати цій країні успіху у виконанні політичної угоди, якої було досягнуто 27 травня, і успішно провести вибори 30 вересня».

У свою чергу, сенатор, вiце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Бенджамин Кардiн повiдомив на прес-конференцiї, що США готовi допомогти Українi, щоб «майбутнi вибори були вiльними й чесними».

За словами сенатора Кардіна, в четвер пiд час зустрiчi Президента України з делегацiєю Конгресу США, Вiктор Ющенко дав чiтко зрозумiти, що не може передбачати результату виборiв. Водночас, на думку американського сенатора, заява Президента про те, що в майбутньому парламентi представники рiзних полiтичних сил мають вести активнi дiалог, є «надихаючим».
XS
SM
MD
LG