Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські католики розпочали служити меси просто неба на східцях будівлі костелу, який належав їм до 1920-х років


Таким чином вони протестують проти дій нинішніх власників споруди, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Таким чином вони протестують проти дій нинішніх власників споруди, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У богослужіннях просто небо беруть участь кілька десятків представників римо-католицької громади Дніпропетровська. Вони моляться за повернення споруди колишнього храму вірянам.

Відновити богослужіння всередині будівлі колишнього костелу дніпропетровські католики спробували два тижні тому. За їхніми словами, вони ввійшли до костелу, щоб захистити його від наруги, бо побачили, що двері до споруди, яка нині належить фірмі, зареєстрованій у США, відчинені.

Богослужіння всередині костелу тривали тиждень; потім міліція кваліфікувала дії громади як самочинне захоплення будівлі, а представники охоронної агенції, найнятої нинішнім власником, виштовхали людей на вулицю, поранивши при цьому одну жінку.

Католицький костел, збудований у ХІХ столітті, наразі перебуває в аварійному стані. Всередині споруди залишилися тільки частково вцілілі фрески та зламаний орган.

Будівля храму була приватизована 1998 року, як стверджують в обласній прокуратурі, незаконно. З того часу навколо права власності на будівлю триває судова тяганина.
XS
SM
MD
LG