Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вирішив підтримувати кандидатуру француза Страусса-Кана на посаду глави МВФ


Наталія Вікуліна Брюссель, 10 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Євросоюз виступає за те, щоб наступним головою Міжнародного валютного фонду став француз Домінік Страусс-Кан. Про таку позицію оголосили у вівторок міністри економіки і фінансів країн ЄС.

(official logo)
Посада глави Міжнародного валютного фонду стає вакантною в жовтні цього року, коли у відставку йде нинішній керівник МВФ, іспанець Родріґо Рато.

Євросоюз виступає за те, щоб Міжнародний валютний фонд очолив 58-річний француз Домінік Страусс-Кан. Він свого часу обіймав посаду міністра промисловості і зовнішньої торгівлі та посаду міністра економіки, фінансів і промисловості. Кілька разів був членом французького парламенту. За освітою юрист і економіст, був професором економіки в кількох університетах Франції.

Страусс-Кан належить до Партії соціалістів і програв Сеґолен Руаяль на виборах єдиного кандидата від соціалістів на посаду президента Франції. Кандидатуру Страусса-Кана на пост глави Міжнародного валютного фонду підтримує французький президент Ніколя Саркозі, який висловив сподівання, що кандидат від Франції буде кандидатом від Європи.

МВФ очолює європеєць, а Світовий банк – американець

Нагадаю, що Європа і Сполучені Штати домовилися – МВФ має очолювати європеєць, а Світовий банк – американець. Однак міністр фінансів Британії Алістер Дарлінг каже, що всі країни МВФ повинні мати можливість оцінювати індивідуальних кандидатів і вибирати з них найкращого. А його колега з Нідерландів Вутер Бос зазначив, що між Європою та іншими частинами світу має бути «відкрите змагання» за пост глави Міжнародного валютного фонду.
XS
SM
MD
LG