Доступність посилання

ТОП новини

Ігор Пукшин: «Урядовий кур’єр» не мав права публікувати закон про держзакупівлі


Заступник голови Секретаріату Президента Ігор Пукшин заявив: «Всі закони, які ухвалюються неповноважною Верховною Радою, не породжують ніяких правових наслідків».

Заступник голови Секретаріату Президента Ігор Пукшин заявив: «Всі закони, які ухвалюються неповноважною Верховною Радою, не породжують ніяких правових наслідків. Стаття 94 Конституції чітко регламентує порядок підписання і оприлюднення законів. Після ухвалення цього закону він був скерований Президентові на підпис. Але якщо Президент не наклав вето, то ніхто не має права цей закон оприлюднювати. Мороз за своїм підписом може його оприлюднювати лише у випадку, коли після подолання вето Президент відмовився підписати його».

У середу перший віце-прем’єр Микола Азаров доручив Генеральній прокуратурі, МВС та Мінюстові розслідувати зрив випуску газети «Урядовий кур’єр».

«Не можна не висловити обурення щодо грубого втручання спецслужб у роботу газети «Урядовий кур’єр». Вперше за історію існування офіційного урядового видання номер не вийшов у світ у повному обсязі. В такий спосіб певні сили боролися з оприлюдненням закону про держзакупівлі, який кладе край безпрецедентній корупції», – заявив Микола Азаров.

На думку Миколи Азарова, закон про держзакупівлі набрав чинності, оскільки 5 тисяч примірників «Урядового кур’єра» таки були надруковані. Президент Віктор Ющенко призупинив до початку роботи нового парламенту дію президентського Указу про порядок офіційного оприлюднення законів та інших актів у часстині, що стосується Верховної Ради України.
XS
SM
MD
LG