Доступність посилання

ТОП новини

14 мільйонів євро на двох заробили донецький «Шахтар» і київське «Динамо» в останньому розіграші європейської Ліги Чемпіонів з футболу


Геннадій Мороз Київ, 12 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Футбольна ліга Чемпіонів продовжує залишатися не лише найбільш престижним, а й найбагатшим турніром світу. Так, в останньому розіграші найсильніші клуби Європи лише як призові отримали майже 580 мільйонів євро. З них 14 випало на долю двох українських клубів у найпопулярнішому клубному змаганні Європи

Сума призових за виступи у Лізі Чемпіонів з футболу зумовлена передовсім турнірними успіхами самих клубів. В останній Лізі донецький «Шахтар» виглядав переконливіше за київських «динамівців», мав більші очкові здобутки. Тож і заробили «гірники» майже сім з половиною мільйонів євро, на один мільйон більше, аніж кияни. Характерною для обох українських клубів є мінімальні відрахування від продажу телевізійних прав.

За останню Лігу «Динамо» і «Шахтар» заробили на телевізійниках менше мільйона на двох. Приміром, абсолютний лідер за кількістю призових італійський «Мілан» реалізував свої телеправа за 17,5 мільйонів. Загалом чинні володарі кубка Чемпіонів за минулий рік поклали до кишені майже 40 мільйонів. Друга позиція в цьому спискові належить лондонському «Челсі». Клуб українця Андрія Шевченка став багатшим на 35 мільйонів. На три менше отримає фіналіст Ліги Чемпіонів і третій у цьому почесному списку англійський «Ліверпуль».

Слід зазначити, що Європейський Союз футбольних асоціацій продовжує усіляко дбати про фінансову привабливість двох клубних турнірів. Так, лише призові виплати учасникам лігочемпіонівського турніру склали майже 580 мільйонів євро. І в новому сезоні УЄФА планує збільшити цю цифру ще на 10 %. І майже вдвічі з 35 мільйонів повинні зрости прибутки Кубка УЄФА.
XS
SM
MD
LG