Доступність посилання

ТОП новини

Матчем запорізького «Металурга» і львівських «Карпат» сьогодні стартує 17-й за ліком Чемпіонат України з футболу


Геннадій Мороз Київ, 13 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Нетривале футбольне міжсезоння завершене, і велика гра повертається на українські терени. Після одеського поєдинку за Суперкубок сьогодні стартує 17-й за ліком Чемпіонат України.

Літнє міжсезоння в Україні традиційно коротке. От і цього року перерва між двома першостями тривала неповних три тижні. Відкриватимуть новий чемпіонат у Запоріжжі матчем місцевого «Металурга» і «Карпат». Переважна більшість ігор відбудеться цієї суботи. Центральним поєдинком стартового туру буде чергове протистояння «Динамо» і «Шахтаря». Гранди українського футболу в неділю з’ясовуватимуть стосунки в Донецьку.

Останній матч туру відбудеться тільки у середу, коли поєдинок проти ФК «Харків» проведе «Чорноморець». Одесити, як відомо, вже завтра продовжать виступи в європейському кубкові «Інтертото». В суботу на «Чорноморець» очікує матч-відповідь у Білорусі проти солігорського «Шахтаря». Нагадаю, що перша зустріч цих суперників в Одесі закінчилася перемогою українців з рахунком 4 : 2.

Чемпіон світу з боксу за версією WBC росіянин Олег Маскаєв відмовився від обов’язкового захисту проти нігерійця Семюела Пітера

Віталій Кличко може повернути титул чемпіона світу за версією WBC раніше запланованого. Нинішній володар поясу росіянин Маскаєв відмовився підписати контракт на бій з обов’язковим претендентом нігерійцем Семюелем Пітером. За відверте порушення уставу організації Маскаєва цілком ймовірно можуть позбавити чемпіонства. Принаймні про це заявив президент WBC Хосе Сулейман. А відтак, вакантний титул зможуть розіграти саме Пітер і Віталій Кличко. Зауважу лише, що старший із Кличків уже підписав контракт на поєдинок з американцем Джамілем Маклайном. Бій відбудеться 22 вересня у Мюнхені.

А тим часом чемпіонові світу за версією IBF Володимирові Кличку кинув виклик Шеннон Брігс. Зі слів екс-чемпіона світу, він не вперше робить спробу зустрітися на ринзі з українцем. До того ж, на думку Брігса, він єдиний боксер сучасності, якому до снаги повернути чемпіонський титул в Америку. От тільки Володимира перспектива цього бою не надихає. Українець не приховує, що прагне об’єднавчого поєдинку.
XS
SM
MD
LG