Доступність посилання

ТОП новини

Президент доручив Кабмінові підготувати законопроект для підвищення ефективності системи держзакупівель


Голова держави затвердив своїм указом учорашнє рішення РНБО, в якому вказують на неефективність наявної системи держзакупівель.

Голова держави затвердив своїм указом учорашнє рішення РНБО, в якому вказують на неефективність наявної системи держзакупівель.

Зокрема, урядові доручили підготувати зміни до закону про держзакупівлі, в якому необхідно передбачити підвищення їхнього порогу і скасування реєстру учасників держзакупівель, обмежити повноваження Тендерної палати та скасувати обов''язкове забезпечення тендерної пропозиції.

Минулого місяця розпущена указом Президента як неправочинна Верховна Рада у складі коаліційної більшості проголосувала за зміни до закону про держзакупівлі.

Господарський суд Києва на забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням публікувати цей закон.

Розгляд цього позову призначили на 6 вересня.

Крім того, минулого місяця Президент своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів і інших актів парламенту до першого засідання нової Верховної Ради.

Проте частина офіційного накладу з текстом, за який голосувала коаліційна більшість розпущеного парламенту, за підписом спікера таки вийшла друком. Відтак представники уряду коаліційної більшості заявили, що вважають цей текст за чинний закон про держзакупівлі.
XS
SM
MD
LG