Доступність посилання

ТОП новини

Лівійські родини, діти з яких заразилися СНІДом, погодилися на відшкодування; Верховна рада юстиції Лівії має розглянути справу іноземних медиків, засуджених за це зараження на смерть


Як повідомив Фонд Каддафі, яким керує син лідера країни Муаммара аль-Каддафі Сейф аль-Іслам, родини заражених приймуть по 1 мільйону доларів за кожного з потерпілих. У понеділок Верховна рада юстиції Лівії має здійснити останній розгляд справи звинувачених медиків. Як вважають, Верховна рада юстиції як остання інстанція може полегшити вирок смерті, замінивши його на ув’язнення, чи й скасувати його, врахувавши домовленість із родинами потерпілих. П’ять болгарських медсестер і лікаря-палестинця в Лівії звинуватили і визнали винними в зараженні СНІДом 438 дітей. Медики не визнають своєї провини.


П’ять болгарських медсестер і лікаря-палестинця, якому Болгарія надала своє громадянство, в Лівії звинуватили і визнали винними в зараженні СНІДом 438 дітей. Медики не визнають своєї провини.

Як повідомив нині Фонд Каддафі, яким керує син лідера країни Муаммара аль-Каддафі Сейф аль-Іслам, родини заражених приймуть по 1 мільйону доларів за кожного з потерпілих.

Точні джерела, звідки мають надійти ці кошти, не відомі. За різними повідомленнями, частину коштів має надати лівійська держава, частину – деякі середньоєвропейські країни.

Із повідомлень випливає, що має йтися власне про списання давніх боргів Лівії підприємствам із цих країн. Але агентства наводять і слова урядовців цих держав, що про будь-яку домовленість про списання боргів говорити ще зарано.

У понеділок Верховна рада юстиції Лівії має здійснити останній розгляд справи звинувачених медиків.

Їхній вирок смерті підтвердив напередодні, в середу, Верховний суд Лівії.

Медики перебувають у лівійському ув’язненні з 1999 року. Вирок смерті їм винесли 2004-го.

Як вважають, Верховна рада юстиції як остання інстанція може полегшити цей вирок, замінивши його на ув’язнення, чи й скасувати його, врахувавши домовленість із родинами потерпілих.

Експерти вважають, що справжньою причиною зараження дітей стали не дії засуджених медиків, а антисанітарія й брак гігієни в лівійських лікарнях.
XS
SM
MD
LG