Доступність посилання

ТОП новини

Хав’єр Солана закликав Україну провести вибори демократично


Верховний представник ЄС з зовнішньої політики також привітав запрошення європейських спостерігачів на українські вибори.


Верховний представник ЄС з зовнішньої політики також привітав запрошення європейських спостерігачів на українські вибори.

Про це йшлося у вівторок на зустрічі Солани з українським міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком.

Внутрішньополітична ситуація в Україні стала однією з головних тем розмови Солани і Яценюка. Український міністр ознайомив високопоставленого європейського посадовця з останніми політичними подіями в Україні та станом підготовки до парламентських виборів, призначених на 30 вересня.

Хав’єр Солана закликав провести демократичні вибори, продовжувати соціально-економічні реформи, підтримувати стале економічне зростання в Україні. Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації у Придністров’ї та Косово. Зокрема, Солана позитивно оцінив результати останніх візитів Яценюка до Косова. Верховний представник ЄС і український міністр заявили, що Україна і Євросоюз мають і надалі тісно співпрацювати, аби знайти мирне врегулювання Придністровського конфлікту.

Матеріали до теми:

• Євросоюз: Україна має досягти політичної стабільності, тому для неї важливо провести вибори демократично • Комісар ЄС із нетерпінням очікує на вступ України до СОТ
XS
SM
MD
LG