Доступність посилання

ТОП новини

Чи піде у відставку кримський прем’єр?


Володимир Притула Сімферополь, 18 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Про можливість відставки кримського прем’єра днями заявив заступник глави Секретаріату Президента України Віктор Бондар. Реакція кримської влади – у Президента немає на це повноважень та й звільняти її немає за що. А реакція опозиції – відставка кримського уряду уже давно назріла.

Голова Ради міністрів АРК Віктор Плакида і голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко у прем''єра за спиною
(RadioSvoboda.Ua)
Голова Ради міністрів Криму Віктор Плакида висловив сумнів у тому, що заступник керівника Секретаріату Президента України Віктор Бондар заявляв про можливу зміну кримського керівництва у зв’язку зі складною соціально-економічною ситуацією в регіоні. У коментарі журналістам він сказав, що «вперше про це чує», а сам він активно співпрацює з Віктором Бондарем і з його вуст зауважень на адресу роботи кримського уряду теж не чув.

Більш того, за словами кримського прем’єра, показники розвитку АРК за підсумками першого півріччя «дуже хороші». Віктор Плакида сказав, що уряд Криму найближчим часом підготовить для Секретаріату Президента та особисто для Віктора Бондаря детальну інформацію про соціально-економічну ситуацію в автономії.

Такою була відповідь кримського прем’єра на заяву Віктора Бондаря про можливість зміни керівництва в декількох регіонах України. В інтерв’ю 5 каналу заступник глави Секретаріату сказав, що сьогодні в Криму «залишається абсолютно складна ситуація». За його словами, в автономії «питання стоїть і про сьогоднішнього керівника уряду, і про керівництво Криму взагалі». Півострів «замість здравниці загальносвітового рівня перетворюється на дачний посьолок», – зазначив Віктор Бондар.

Кримського прем’єра підтримує місцевий спікер і комуністи

На захист свого висуванця – кримського прем’єра Віктора Плакиди висловився і голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко, який заявив, що «підстав для розгляду питання відставки у кримського парламенту немає», а лише останній має право висловлювати недовіру уряду автономії та його главі. За словами спікера, Президент «не має повноважень ініціювати це питання».

Лідер кримських комуністів Леонід Грач
(RadioSvoboda.Ua)
Лідер кримських рухівців Леонід Пилунський
(RadioSvoboda.Ua)
Леонід Грач, лідер кримських комуністів, що увійшли до проурядової парламентської більшості, хоч раніше і критикував публічно тандем Гриценка-Плакиди, тепер їх підтримує. Він назвав «юридичним і політичним блюзнірством» уже те, що «Секретаріат Президента говорив уголос про наміри замінити керівництво Криму».

Водночас, президентські наміри привітали представники кримської опозиції. Один із лідерів фракції «Руху-Курултаю» у місцевому парламенті Леонід Пилунський заявив, що це «треба було зробити вже давно», оскільки кримська влада «тільки тим і займається, що «дерибанить» землю і провокує репатріантів».
XS
SM
MD
LG