Доступність посилання

ТОП новини

Представник Президента вважає некоректним рішення районного суду Києва, яке зобов''язує Віктора Ющенка скасувати указ про звільнення судді Конституційного Суду Сюзанни Станік


Про це Роман Зварич сказав сайту «Разом».

Про це Роман Зварич сказав сайту «Разом».

«Підсудність Шевченківського суду в цій справі не зовсім коректна, тим більше, що інститут Президента перебуває за юридичною адресою іншої територіальної судової юрисдикції», - вважає Представник Президента у Верховній Раді.

За словами Зварича, рішення Шевченківського суду свідчать про те, що він уже «практично став підконтрольним інструментом однієї політичної сили».

Учора Шевченківський райсуд столиці ухвалив рішення, згідно з яким визнає протиправним указ Президента про звільнення Сюзанни Станік з посади суддi Конституцiйного Суду.

Як повiдомили в судi, це рiшення зобов''язує Президента Віктора Ющенка скасувати свiй указ.

В травні Президент звiльнив Сюзанну Станiк, Валерія Пшеничного, та Володимира Іващенка з посади суддiв Конституцiйного Суду «у зв''язку з порушенням присяги».

Відтак Конституційний Суд вирішив відмовити у відкритті провадження за поданням депутатів Верховної Ради щодо конституційності звільнення суддів КС Пшеничного, Станік і Іващенка.

Сюзанна Станік була доповiдачем у справi про вiдповiднiсть Конституцiї указу Президента про достроковий розпуск Верховної Ради i призначення позачергових виборiв.

Це був перший президентський указ про розпуск парламенту.
XS
SM
MD
LG