Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відбулась церемонія офіційного закриття міжнародних миротворчих навчань «Сі бриз – 2007», протести проти НАТО військовим не завадили


Командувач ВМС України Віктор Тенюх наголосив, що акції антинатовців були малочисельними і не відображали громадської думки більшості громадян України.


Командувач ВМС України, віце-адмірал Віктор Тенюх на підсумковій прес-конференції в п’ятницю повідомив, що на цьогорічних навчаннях вперше відпрацьовані завдання авіації за участю літаків Бе-12, які виявили в морі підводний човен та інші цілі, передбачені планом навчань.

Іще одним нововведенням стало виконання завдань морської піхоти та підрозділів ВМС України на полігоні «Широкий лан» із застосуванням спеціальної техніки. Значну увагу приділили питанню підготовки водолазів.

Капітан ВМС США Чіп Волтер висловив думку, що міжнародні миротворчі навчання підвищать професійний рівень військових моряків країн-учасниць.

«Підготовка і самі навчання відбулися на найвищому рівні. Українські військові моряки професійно виконали покладені на них завдання. Такі навчання, як „Сі бриз – 2007“, сприятимуть збереженню безпеки на морі», – сказав капітан Волтер.

Учасники прес-конференції повідомили, що організовані Прогресивною соціалістичною партією та Компартією України протести проти навчань «жодним чином на їхній перебіг не вплинули».

Командувач ВМС України Віктор Тенюх наголосив, що акції антинатовців були малочисельними і не відображали громадської думки більшості громадян України.

«Жодних змін під час виконання плану не було. План виконаний успішно», – наголосив він.

Тенюх також висловив подяку за всебічне сприяння, головам Одеської та Миколаївської обласних державних адміністрацій та міським головам Одеси і Миколаєва.
XS
SM
MD
LG