Доступність посилання

ТОП новини

Серґей Лавров: Росія зацікавлена мати нормальні відносини з Великою Британією; Ґордон Браун: Велика Британія мусила піти на тверді кроки щодо Росії


За словами міністра закордонних справ Росії, Москва вважає, що ці відносини мали б «будуватися на здоровому глузді» і «повазі до інтересів одне одного» і «готова» до цього. Раніше в п’ятницю Прем’єр-міністр Великої Британії заявив, що його країна мусила піти на ті кроки, на які вона пішла через обставини навколо справи про вбивство Александра Литвиненка.

За словами міністра закордонних справ Росії, Москва вважає, що ці відносини мали б «будуватися на здоровому глузді» і «повазі до інтересів одне одного» і «готова» до цього.

Раніше в п’ятницю Прем’єр-міністр Великої Британії заявив, що його країна мусила піти на ті кроки, на які вона пішла через обставини навколо справи про вбивство Александра Литвиненка.

«Ми не потерпимо ситуації, коли британського громадянина вбивають на британській землі», – заявив Ґордон Браун.

У четвер Москва відповіла на понеділкові заходи Лондона аналогічними кроками – зокрема, оголосила про видворення чотирьох британських дипломатів, припинення співпраці в низці галузей і твердіші процедури видачі віз для британських урядовців.

У понеділок практично те саме оголосив Лондон у відповідь на те, що Москва відмовляється видати для суду бізнесмена й колишнього спецслужбіста Андрея Луґового.

Саме Луґового Британія звинувачує в смерті Литвиненка, теж колишнього російського спецслужбіста, а по тому критика Кремля, який минулої осені отримав британське громадянство.

Литвиненко загинув минулого листопада в Лондоні від отруєння радіоактивним полонієм. Луґовой був одним із останніх, із ким зустрічався загиблий. Підозрюваний також залишав за собою в Лондоні й деінде в Європі радіоактивні сліди.

У п’ятницю ж Луґовой заявив у радіоінтерв’ю, що готовий був би постати перед судом у Росії, а з країни не виїде, бо боїться арешту.

При цьому він заявив, що в британців проти нього «немає доказів».

У Британії докази проти Луґового вважають настільки твердими, що готові передати справу до суду.
XS
SM
MD
LG