Доступність посилання

ТОП новини

Від початку року прокуратура порушила 170 справ за фактами нецільового використання коштів фондів соцстрахування


Про це у суботу під час розширеного засідання колегії Генпрокуратури повідомила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова.

Про це у суботу під час розширеного засідання колегії Генпрокуратури повідомила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова.

За її словами, держава на сьогодні виділяє достатньо коштів для ліквідації безробіття в Україні. «Але кошти фондів соціального страхування, які б мали іти на подолання безробіття, використовуються не за призначенням», – зазначила пані Корнякова.

Крім того, за її словами, дуже поширеними є випадки, коли підприємства відмовляються перераховувати кошти у фонди соціального страхування.

Тетяна Корнякова також зазначила, що правоохоронні органи і Генпрокуратура зокрема значну увагу приділяють проблемі невиплати заробітної плати.

В цілому по Україні, за її словами, нині заборгованість із зарплати становить 830 млн. грн. При цьому, наголосила заступник генпрокурора, 340 млн. грн. є заборгованістю тих підприємств, які працюють.

«Ми будемо реагувати і встановлювати винних осіб, які навмисно не виплачують заробітну плату», – запевнила Тетяна Корнякова.
XS
SM
MD
LG