Доступність посилання

ТОП новини

У середу потяг із фосфором планують відправити назад до Казахстану


Про це заявив в ефiрi «5 каналу» у недiлю віце-прем''єр, керiвник урядової комiсiї з лiквiдацiї наслідків залiзничної аварiї на Львівщині Олександр Кузьмук. Тим часом ситуацiя з постраждалими, за iнформацiєю Мiнiстерства з питань надзвичайних ситуацiй, стабiлiзувалася. У 12 лiкувальних установах перебувають 179 осіб, із них 48 дiтей i 14 спiвробiтникiв МНС. Хворих у важкому i критичному станi немає. Екологiчна обстановка в районi аварiї задовiльна. Головний санітарний лікар України Сергій Бережнов в інтерв’ю Радіо Свобода запевнив, що у лікарнях, всюди, де це необхідно медикаментів вистачає і в тому проблеми немає.


Про це заявив в ефiрi «5 каналу» у недiлю віце-прем''єр, керiвник урядової комiсiї з лiквiдацiї наслідків залiзничної аварiї на Львівщині Олександр Кузьмук.

Головний санітарний лікар України Сергій Бережнов в інтерв’ю Радіо Свобода запевнив, що у лікарнях, всюди, де це необхідно медикаментів вистачає і в тому проблеми немає.

У Львівській області на місці аварії потяга з фосфором підняли 10 цистерн і відремонтували колію на одному напрямку руху, повідомили у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій.

Наразі пошкоджені цистерни з фосфором продовжують завантажувати у спеціальні вагони.

Олександр Кузьмук також повiдомив, що вже розпочалися роботи з рекультивацiї постраждалої територiї, якi планують завершити 27 липня.

«Почалися цi роботи – ви бачите, що зараз вже рухаються вантажнi самоскиди – це робиться гребля, очищається i викачується вода, як результат гасiння цiєї масштабної пожежi, з подальшим вилученням фосфору, який знаходиться на ґрунтi, вилучення самого ґрунту, зняття шару землi, засипка нового. Тобто, завершення робiт ми плануємо 27 липня...», – поiнформував Олександр Кузьмук.

Тим часом ситуацiя з постраждалими, за iнформацiєю Мiнiстерства з питань надзвичайних ситуацiй, стабiлiзувалася. У 12 лiкувальних установах перебувають 179 осіб, із них 48 дiтей i 14 спiвробiтникiв МНС. Хворих у важкому i критичному станi немає. Екологiчна обстановка в районi аварiї задовiльна.

За результатами моніторингу довкілля (повітря, води, ґрунту, продуктів рослинництва) відхилень від діючих нормативів не виявлено.

16 липня в Бузькому районi на залiзничному перегонi Красне-Броди бiля станцiї Ожидiв Львiвської залiзницi з рейок зiйшли 15 цистерн з жовтим фосфором, 6 із яких зайнялися (вантажовiдправник – Республiка Казахстан (станцiя Аса), вантажоодержувач – Польща (станцiя Оклеса).

Матеріали до теми:

• Тиждень після техногенної аварії • На Львівщині тривають роботи з ліквідації «фосфорної» аварії • Четверта доба боротьби із наслідками техногенної аварії на Львівщині
• Прокуратура розглядає 4 версії техногенної аварії на Львівщині, однією з яких є втручання сторонніх осіб
• Катастрофа на Львівщині: медичні аспекти
• Чи завдала шкоди фосфорна аварія на Львівщині сусідній Волині?
• Єврокомісія пропонує допомогу Україні у ліквідації наслідків аварії під Львовом
• Людський аспект техногенної аварії на Львівщині
• Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині
• Техногенні катастрофи і відповідальність влади (Прямий ефір)
• Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором у результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним
• Як слід транспортувати небезпечні речовини?
• Летючий фосфор. Залізнична аварія на Львівщині
XS
SM
MD
LG