Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому керівник МВС прибув в Україну і відраз ж відбув? Кому заважають урядові споруди в центрі столиці? Що робити абітурієнтам, які не згодні з оцінкою своїх знань?


Ірина Біла Київ, 24 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Після двомісячного лікування міністр внутрішніх справ Василь Цушко приїхав в Україну. І одразу відбуває у відпустку. Як зауважує газета «Україна молода», глава МВС повернувся у країну так само таємниче, як і вилітав звідси. А поки його не було, Соцпартія розпочала акцію під умовною назвою «Цушко врятував Україну!». Більше про цю акцію – в статті «Герой» повернувся і знову заховався».

Степан Хмара не вважає Блок Юлії Тимошенко українською силою. «Бо там вирішують усе Фельдман, Васадзе, Жеваго, в яких нічого українського немає». Про це політик зізнається читачам «Газети по-українськи».

В Україну приїздять все більше волонтерів Корпусу Миру, стверджує «Газета 24». На початку 90-х їх зустрічали з величезними почестями і показували по телевізору, сьогодні ж їхні візити проходять непоміченими для широкого загалу. Про те, хто ці люди, чим вони займаються і що шукають в Україні, видання розповідає в статті «Чи є добровольці?».

У цьому ж числі «Газета 24» знайомить з думками архітекторів про необхідність перенесення урядових приміщень з центру Києва на околиці. Це допоможе столиці позбутись заторів і звільнить місце під забудову. Стаття називається «Києву заважають міністри».

Спогади людей, які 17 років тому брали участь в організації і піднятті синьо-жовтого прапора на столичному Хрещатику, друкує газета «Голос України».

Безробіття в сільський місцевості набуває дедалі масштабніших розмірів. Причини – ставлення держави до мешканців села. Про це наголошує дописувач «Голосу України» у статті «Щоб села з горя не чорніли та люди в найми не ходили».

«Сумніваєшся – апелюй!», – радить газета «Сегодня» абітурієнтам, котрі не згодні з оцінкою своїх знань на вступних іспитах до вузів. Не думайте, що це намарне витрачений час, наголошує далі видання і розповідає, як часто вдається відстояти свої права вступникам і стати студентами.
XS
SM
MD
LG