Доступність посилання

ТОП новини

Україна має намір укласти окремі договори з країнами-сусідами, які з 2008 року приєднаються до Шенгенської зони, про спрощення візового режиму для українців


Україна почала роботу з з Польщею, Угорщиною, Румунією та Словаччиною, які незабаром приєднаються до Шенгенської зони, з метою підписати з ними угоди, щоб спростити, насамперед, перетинання кордону для жителів прикордонної зони з наступного року.


Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко.

За словами Огризка, Україна почала роботу з країнами-сусідами, а саме з Польщею, Угорщиною, Румунією та Словаччиною, які незабаром приєднаються до Шенгенської зони, з метою підписати з ними угоди, щоб спростити, насамперед, перетинання кордону для жителів прикордонної зони з наступного року.

Крім того, як повідомив перший заступник міністра закордонних справ заявив, Україна також хоче, щоб новий «шенгенський» візовий режим істотно не ускладнив поїздок усіх українців у ці країни: «Ми намагаємося виробити окремі угоди, які б справді полегшили цей режим для наших громадян».

Розширення Шенгенської зони на 9 із 12 нових членів ЄС (крім Болгарії, Румунії і Кіпру) попередньо очікують власне з самого кінця 2007 року – від півночі з 30 на 31 грудня за середньоєвропейським часом. Остаточний термін мають затвердити восени.
XS
SM
MD
LG