Доступність посилання

ТОП новини

Пийте молоко. Воно смачне і корисне


Ірина Халупа Прага, 24 липня, 2007 (RadioSvoboda.Uа) - Хто є тими єдиними ссавцями, що п’ють молоко після того, як їх відлучили від материнської циці? Не знаєте? Га. Це ж ми з вами, гомо сапієнси, тобто люди. Телятко виросло і харчуєтсья травою, левенятко, ставши левом, з’їсть цілу жирафу, а ми, ставши дорослими, все ж таки любимо далі попивати молочко. Виявляється, це непогана прикмета. Пийте молоко і будете здоровішими. Це вкотре визнають науковці.

(RadioSvoboda.Ua)
Колись я любила молоко. Коли була ще маленькою. Але в школі нас змушували пити молоко під час обіду, воно ніколи не було ні гарячим, ні холодним, а ніяким. Тоді я молоко розлюбила....

Півлітра в день

Але згідно з дослідженням Кардіффського університету у Великобританії, випивши півлітра молока кожного дня, ви захищаєтесь від діабету, серцевих захворювань та інсультів. Упродовж 20 років науковці досліджували 2 000 чоловіків, уважно записуючи все, що вони з’їдали, в тому числі і молочні продукти.

Це 20-річне спостереження показало, що чоловіки, які кожного дня пили півлітра молока, зменшили на 62 % свої шанси хворіти на так званий метаболічний синдром. Що таке метаболічний синдром, спитаєте? Це суміш різних симптомів: нетолерантність глюкози, високий тиск, низький рівень доброго холестерину, надмірна вага, зокрема навколо талії та живота, одним словом, все, що разом призводить до серцевих захворювань та діабету.

Може, британці знову полюблять молоко?

За останніх 25 років споживання молока у Великобританії різко впало. Сподіваються, що це дослідження поверне людей до молока. Ми всі знаємо, що молоко має кальцій, а кальцій разом з вітаміном Д необхідні для міцних кісток.

До речі, це не перше дослідження, яке свідчить про користь молока. За останніх 7 років подібні дослідження в Ірані та у Франції дали такі самі результати. Отож, я пішла купувати молоко. Але я не певна, що зможу зразу випити півлітри....
XS
SM
MD
LG