Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську затримують і карають арештами молодіжних активістів


За понеділок і вівторок у білоруській столиці затримали понад десять осіб; більшість із них – члени незареєстрованої організації «Молодий фронт». Кілька з них у вівторок отримали вироки – адміністративні арешти на 15 чи 10 діб. Суди над іншими продовжаться в середу.

За понеділок і вівторок у білоруській столиці затримали понад десять осіб; більшість із них – члени незареєстрованої організації «Молодий фронт».

Їх звинувачували або в «поширенні листівок із закликами до участі в несанкціонованому заході», або ж у «дрібному хуліганстві», тобто нібито нецензурній лайці, єдиними «свідками» якої були тільки працівники міліції.

Кілька з них у вівторок отримали вироки – адміністративні арешти на 15 чи 10 діб. Суди над іншими продовжаться в середу.

Активісти вважають, що влада намагається ізолювати їх напередодні 27 липня, коли демократичні сили Білорусі вшановують День незалежності.

Цього дня 1990 року Верховна Рада тоді ще Білоруської РСР ухвалила Декларацію про суверенітет. Після відновлення незалежності цей день став державним святом під назвою Дня незалежності.

Влада Президента Білорусі Аляксандра Лукашенка перенесла офіційне святкування Дня незалежності на 3 липня, а спроби вшанувати його 27 липня переслідує.
XS
SM
MD
LG