Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Буш передрікає поразку «Аль-Каїди» в Іраку, США знову звинувачують Іран у підтримці іракських повстанців


«В Іраку настане велика поразка, і це буде поразка „Аль-Каїди“», – заявив Президент США. А в самому Іраку посол США звинуватив сусідній Іран у нарощуванні підтримки іракським шиїтським повстанцям.

«В Іраку настане велика поразка, і це буде поразка „Аль-Каїди“», – заявив Президент США.

Буш також відкинув твердження, що іракське угруповання з назвою «„Аль-Каїда“ в Іраку» і сама мережа «Аль-Каїда» – це різні організації.

«„Аль-Каїдою“ в Іраку» керують іноземці, які мають на меті досягти політичних цілей провідника власне «Аль-Каїди» Осами бін Ладена, заявив Президент США, виступаючи в вівторок перед американськими військовими на військово-повітряній базі Чарлстон у штаті Південна Каролина.

А в самому Іраку представник США звинуватив сусідній Іран у нарощуванні підтримки іракським шиїтським повстанцям.

Посол Сполучених Штатів в Іраку Раян Крокер повідомив, що заявив про це його іранському колезі Хассанові Каземі-Комі на їхній вівторкової зустрічі в Багдаді.

За словами Крокера, хоча Іран проголошує політику підтримки стабільного й демократичного Іраку, він не дотримується її на практиці.

Іран, у якому поширений шиїтський різновид ісламу, заперечує звинувачення США й стверджує, що причиною кровопролиття між шиїтами й сунітами в Іраку стало вторгнення під проводом Сполучених Штатів 2003 року.
XS
SM
MD
LG