Доступність посилання

ТОП новини

«Нова хвиля» накрила Юрмалу


Людмила Пилип Рига, 25 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Юрмалі розпочався 6-й міжнародний конкурс молодих виконавців «Нова хвиля». 18 талановитих юнаків та дівчат з 14 країн світу змагатимуться за перемогу в цьому конкурсі. Україну на «Новій хвилі» представляють дует «Барселона» та співак Василь Лазарович.

Пісенний конкурс «Нова Хвиля». 2007 р.
В 2002 році латвійський та російський композитори Раймонд Паулс та Ігор Крутий відновили популярний за радянських часів пісенний конкурс «Юрмала» і дали йому назву «Нова хвиля». З кожним роком росте не лише географія учасників та гостей конкурсу, але й призовий фонд. Організатори та спонсори конкурсу, серед яких і російський медіа-холдінг «АРС», вирішили в цьому році збільшити його до 120 тисяч доларів.

До Юрмали тягне ностальгія

Проведення «Нової хвилі» розвиває туристичні можливості курортного латвійського містечка і є економічно вигідним. Ностальгічні спогади про радянську Юрмалу сприяють приїзду сюди значної кількості російських туристів, яких приваблює також те, що під час «Нової хвилі» в Юрмалі збираються зірки російської та світової естради.

Цього року в рамках «Нової хвилі» виступлять такі відомі світові виконавці, як Стіві Уандер, Майкл Болтон, Дмитрій Хворостовський. Ну а представники російського бомонду стали постійними завсідниками Юрмали і почувають себе тут досить впевнено, більшість з них вже мають на латвійському курорті нерухомість.

Світові зірки, світові ціни

Місцеві ЗМІ повідомляють, що окрім зірок естради цьогорічну «Нову хвилю» мають намір відвідати і такі російські багатії, як Роман Абрамович, Віктор Вексельберг та Алішер Усманов. Не оминають своєю увагою «Нову хвилю» і українські мільйонери – Рінат Ахметов та Ігор Суркіс.

Такий зірковий асортимент визначає вартість квитків на «Нову хвилю». Ціна так званого VIP-пакету на усі 6 днів конкурсу складає 24 тисяч доларів. Пересічний глядач має в середньому сплатити 30 доларів за стояче і 260 доларів за сидяче місце.

Українські виконавці традиційно беруть участь в кожній «Новій хвилі», але лише Тіні Кароль в 2005 році вдалось посісти друге місце на конкурсі.

Цього року Україну представляють потужні виконавці і вони, безумовно, сподіваються на перемогу.

«Вибрали нас і ми маємо відповідальність та гідність в різних жанрах та культурах показати нашу державу. Цього року рівень конкурсу дуже високий, сильні конкурсанти з Німеччини, Сполучених Штатів, Італії, Польщі. Хотілось би потрапити в лідери і ми будемо старатися, максимально викладатися, працювати на результат» – розповів Радіо Свобода один з українських виконавців Василь Лазарович.

Він зізнався, що обов’язково виконуватиме на конкурсі українську пісню «Рідна мати моя». «Багато цю пісню пам’ятають, багато її знають і вона допомагає мені спілкуватись з людьми» каже Лазарович.

Учасники дуету «Барселона» Володимир Ткаченко та Галина Гаврилко, сценічні імена яких Давид та Аврора, на юрмальському конкурсі виконають однойменну композицію Фредді Меркьюрі і Монтсеррат Кабальє.

Результати пісенного конкурсу «Нова хвиля» оголосять 30 липня.
XS
SM
MD
LG