Доступність посилання

ТОП новини

Україна знову заплетена до афери з торгівлею людським органами. Ніхто не хоче нової холодної війни. Світ все більше нагрівається і води випаровується також більше. (Світова преса)


Василь Зілгалов Прага, 24 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У пресі з’явилися повідомлення про причетність України до нових афер з торгівлею людськими органами. Генеральний секретар НАТО дав інтерв’ю журналістам, у якому заявив, що ніхто не бажає нової Холодної війни - «ані Росія, ані НАТО». А світ нагріватиметься все більше і більше, тому й кількість паводків у світі зростатиме, - констатують європейські видання.

Впливова «Вашинґтон Поуст» інформує у вівторок, що ізраїльська поліція розкрила злочинне угруповання, котре торгувало людськими органами і переконало десятки ізраїльтян продати свою нирку за 30 тисяч доларів. Газета додає, що «операції з видалення нирок проводилися у Києві». За інформацією «Вашинґтон Поуст» поліція Ізраїлю затримала дев’ятеро осіб після того, як одна ізраїльська жінка поскаржилася в поліцію, що «їй не повернули обіцяних за нирку грошей після проведення операції в Україні». Хоча, як пише українська преса, зокрема «Дєловая Нєдєля», ані українське Міністерство внутрішніх справ, ані Міністерство охорони здоров’я нічого про цю операцію ізраїльської поліції не знали і даних про причетність українських чинників до афери також не мають. Нагадаємо, що причетність України до незаконної торгівлі людським органами вже багато разів обговорювалося і в пресі, і слідчими органами та незалежними комісіями різних країн світу.

«Ніхто не хоче нової Холодної війни, ані росіяни, ані НАТО - ніхто»,- заявив британській «Дейлі Телеґраф» Генсек НАТО Яаап Де Хооп Схеффер. Разом з тим, у цьому інтерв’ю британському виданню Генсек НАТО назвав «конфронтаційний тон Москви марним» та закликав російську владу «проводити політику без мегафонів».

Ще одна британська газета, «Індепендент», простежує зв’язок між дедалі більшою кількістю щорічних опадів та паводків і глобальним потеплінням. «Лише одна перспектива – світ буде нагріватися все більше, накопичуючи енергію кліматичної системи і випаровуючи все більше вологи з морів»,- доходить висновку «Індепендент» і додає, що нинішній вплив глобального потепління населення до сьогодні явно недооцінювало. Газета також констатує, що близько половини всього житла у Великій Британії розташоване у місцях, схильних до затоплення.
XS
SM
MD
LG