Доступність посилання

ТОП новини

На Волині знову штормове попередження


Леся Бакалець Київ, 25 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – На Волині знову штормове попередження. Тим часом в області ще тривають роботи з ліквідації наслідків нещодавнього буревію, що забрав життя двох осіб.

Наслідки буревію на Волині
(mns.gov.ua)
Пані Мирослава приїхала у Волинську область на відпочинок. Їхнє дачне селище постраждало відносно несильно – немає дахів та шибки розбиті. А в лісі, розповіла Мирослава, дерева просто лежать на землі, поламані, розкидані у різні боки. За її словами, зараз люди спокійні, бо є дуже багато роботи, а погода далеко не сонячна.

Мирослава: «Зараз досить похмуро і відчуваються сильні пориви вітру. Оголошене штормове попередження, про яке ми знаємо. Але сказати, що було так само страшно, як і тоді, не можу. Ми ще якось не відчули».

Інформаційний вакуум – одна з найголовніших проблем

Про штормове попередження населенню дачного селища, де відпочиває Мирослава, повідомляють родичі та знайомі. Мобільними телефонами. Інформації від влади вони не мають. Куди ховатися у разі чергового буревію, пані Мирослава не знає.

Мирослава: «Ні, ми не маємо жодних інструкцій, куди ховатися, я не знаю. Нам нічого не кажуть. Сподіваюсь, якось минеться».

Заступник голови Секретаріату Президента Віктор Бондар погоджується, інформаційний вакуум – одна з найголовніших проблем. Він пообіцяв, що кожна районна газета зробить спецвипуски по буревію. І номери привезуть у постраждалі райони. На ліквідацію наслідків смерчу Президент дав два тижні.

Віктор Бондар повідомив, що вони зробили у першу чергу: «Вже вчора почалося переселення родин, почалися роботи по інвентаризації майна. Ми закріпили за кожною вулицею людей, які мають відповідати за відновлення цих об’єктів».

Було пошкоджено понад тисячу житлових будинків

Також людей мають забезпечити необхідними будівельними матеріалами, а помешкання будуть відновлювати бригади із непостраждалих районів. Проблему з їжею має вирішити польова кухня. Воду теж будуть привозити, оскільки більшість криниць забруднені. На місці утворять спеціальну службу МВС, яка відновлюватиме втрачені під час буревію документи.

Ураган, що днями пронісся Волинською областю, пошкодив понад тисячу житлових будинків. Без даху над головою залишились майже 40 сімей. Повалені 250 гектарів лісу. Внаслідок падіння дерев та гілок постраждали 10 осіб. Майже 200 населених пунктів залишилися без електропостачання.

Матеріали до теми:

• Наслідки урагану на Волині мають ліквідувати за два тижні, згідно з Указом Президента
XS
SM
MD
LG