Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Кінах: Остаточний звіт про вступ України до СОТ підготують до жовтня


Результати засідання Робочої групи щодо вступу України до Світової організації торгівлі, що пройшло 23–25 липня в Женеві, міністр економіки назвав позитивними.


За словами міністра економіки, під час засідання Робочої групи, що пройшло 23–25 липня в Женеві, досягли домовленості, що матеріали для остаточного прийняття звіту про вступ України до СОТ підготують до жовтня.

Результати засідання Робочої групи щодо вступу України до Світової організації торгівлі Анатолій Кінах назвав позитивними.

Зокрема, сказав він сьогодні на засіданні колегії Мінекономіки, Робоча група офіційно підтвердила відповідність травневого пакета законопроектів вимогам СОТ.

Кінах також повідомив, що на засіданні групи офіційно оголосили, що Україна практично закінчила переговори щодо державної підтримки агропромислового комплексу.

Тим часом сьогодні британська ділова газета «Файнаншл Таймз» повідомила, посилаючись на офіційних представників СОТ у Женеві, що Україна перебуває на завершальному етапі переговорів щодо вступу до кінця цього року до Світової організації торгівлі до кінця цього року.

За словами газети, попри складну внутрішньополітичну ситуацію Україна за минулі кілька років зробила значно більший поступ у переговорах щодо вступу до СОТ, ніж Росія. Це сталося, зокрема, завдяки прозахідній політиці Президента Віктора Ющенка, визначальним аспектом якої є членство України в СОТ і поглиблення торговельних відносин із ЄС.
XS
SM
MD
LG