Доступність посилання

ТОП новини

Ліквідацію «фосфорної аварії» на Львівщині завершили


Про це повідомив віце-прем’єр Олександр Кузьмук під час сьогоднішньої позачергової сесії Львівської облради. За його словами, зібрали майже 100 тонн залишків фосфору і забруднених ґрунтів. На цій землі сіють траву. 2 тисячі метрів кубічних ґрунту зрізали. Цю територію засипали свіжою землею. Вапном обробили водойми, які потрапили в зону ураження. Головний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів заявив, що провели 500 досліджень повітря й криничної води, і перевищень граничних норм шкідливих речовин у жодній пробі немає. Однак мешканці уражених сіл вимагають провести незалежну експертизу повітря, води і ґрунту.


Про це повідомив віце-прем’єр Олександр Кузьмук під час сьогоднішньої позачергової сесії Львівської облради.

За його словами, зібрали майже 100 тонн залишків фосфору і забруднених ґрунтів. На цій землі сіють траву.

Депутати облради вперше зібрались на 11-й день після катастрофи, щоб послухати звіт щодо ліквідації наслідків аварії, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

2 тисячі метрів кубічних ґрунту зрізали. Цю територію засипали свіжою землею. Вапном обробили водойми, які потрапили в зону ураження.

У шпиталях області на лікуванні чи спостереженні перебувають понад 80 людей, у тому числі 11 дітей.

Головний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів заявив, що провели 500 досліджень повітря й криничної води, і перевищень граничних норм шкідливих речовин у жодній пробі немає.

Однак мешканці уражених сіл вимагають провести незалежну експертизу повітря, води і ґрунту.

50 відсотків урожаю в частинах Буського, Бродівського і Радехівського районів, які потрапили в зону катастрофи, вже зібрали.

На сьогоднішній сесії депутати мають ухвалити звернення до Прем’єр-міністра з проханням відправити у відставку міністра транспорту і зв’язку Рудьковського і директора «Укрзалізниці» Козака.

На позачерговій сесії відсутній голова Львівської облради Мирослав Сеник, який не перервав відпустку у зв’язку з екологічною катастрофою.
XS
SM
MD
LG