Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ намагається відкликати двох депутатів Верховної Ради Криму


Володимир Притула Сімферополь, 30 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – В Криму БЮТ намагається відкликати двох депутатів Верховної Ради автономії. Правда, поки що не дуже вдало.

Уже більш як півроку Блок Юлії Тимошенко намагається позбавити повноважень депутата кримського парламенту, 39-літнього підприємця Сергія Бейма. Той фактично увійшов до парламентської більшості, голосуючи за всі проурядові рішення.

І судом, і з’їздом – механізми позбавлення кримського мандату

Після кількох рішень з’їзду Блоку Юлії Тимошенко, двох судів і безпосередніх звернень керівника кримської “Батьківщини” Андрія Сенченка до Центральної виборчої комісії України і Виборчої Комісії Криму, остання таки ухвалила рішення про позбавлення Сергія Бейма депутатських повноважень і визнання таких за наступним у кримському виборчому списку БЮТ Сергієм Раскіним.

Проте днями Центральний місцевий суд Сімферополя визнав неправомірним дострокове припинення повноважень депутата Верховної Ради АРК від “Блоку Юлії Тимошенко” Сергія Бейма і таким же – рішення Виборчої Комісії автономії про реєстрацію кримським депутатом Сергія Раскіна.

Лідер кримського БЮТу Андрій Сенченко каже, що це ніяк не вплине на позицію його блоку, хіба що затягне у часі процес очищення БЮТівської фраакції місцевого парламенту: “Просто вони сьогодні намагаються займатися технічними чіпляннями. Ми у змозі довести, що ці чіпляння не мають сенсу. Найголовніше, що політична сила за законом має право на відкликання депутата. І Бейм заслужив, щоб це право було реалізоване щодо нього. Він вийшов із фракції, став служити Партії регіонів і з задоволенням їх обслуговує”, - вважає Андрій Сенченко.

Радіо Свобода не вдалося зв’язатися із Сергієм Беймом, але його помічник повідомив, що законних підстав для втрати ним депутатських повноважень немає. Адже Сергій Бейм нещодавно написав заяву про включення його до фракції Блоку Юлії Тимошенко. А те, що члени фракції йому відмовили, законодавство це питання обходить.

З першим не закінчився, БЮТ береться за другого

Втім, кримські бютівці не збираються зупинятися. Андрій Сенченко повідомив, що місцевий осередок партії “Батьківщина” розпочав процедуру відкликання з кримського парламенту ще одного однопартійця – керівника Євпаторійської організації “Батьківщини” Олександра Овдієнка. Той погодився піти працювати штатним радником голови Верховної Ради Криму “регіонала” Анатолія Гриценка, попри те, що БЮТ оголосив про свою опозиційність.
XS
SM
MD
LG