Доступність посилання

ТОП новини

Екс-голову Закарпатської областi Iвана Різака засудили до 5 рокiв позбавлення волi умовно з рiчним випробувальним термiном


Суд визнав Рiзака винним в організації масових заворушень, перешкоджанні здійсненню виборчого права пiд час президентських виборів 2004 року i перевищення влади та службових повноважень.


Таке рiшення оголосила увечерi у вiвторок суддя Апеляцiйного суду Iвано-Франкiвської областi Надiя Стефанiв.

Суд визнав Iвана Рiзака винним в організації масових заворушень, перешкоджанні здійсненню виборчого права пiд час президентських виборів 2004 року, зокрема пiд час подiй у готелi «Комфорт» (м. Свалява, Закарпатська обл.), i перевищення влади та службових повноважень.

За сукупнiстю злочинiв суд обрав найбільший термін покарання i засудив Iвана Рiзака до 5 рокiв позбавлення волi, позбавивши його при цьому права обiймати керiвнi посади протягом одного року.

За iншими епiзодами звинувачення, зокрема, доведення до самогубства ректора Ужгородського університету Володимира Сливки, отримання хабара в особливо великих розмiрах вiд директора одного з хлiбокомбiнатiв у Закарпатськiй областi, службова фальсифiкацiя (звинувачення у видачi свiдоцтв радникiв на громадських засадах), суд виправдав Iвана Рiзака у зв’язку з тим, що не знайшов у його дiях складу злочину.

Пiсля виголошення вироку Iван Рiзак назвав рiшення суду «полiтичною розправою». Вiн зазначив, що боротиметься за свої права i готовий домагатися виправдання в європейських структурах.

Iвана Рiзака затримали 13 травня 2005 року. 16 травня 2005 року Ужгородський мiський суд обрав запобiжний захід – арешт. 13 вересня 2005 року його звільнили з-пiд варти пiд заставу.
XS
SM
MD
LG