Доступність посилання

ТОП новини

Донецький «Шахтар» виграв у вірменського «Пюніка» у стартовому матчі 2-го раунду відбору до європейської Ліги Чемпіонів з футболу


Геннадій Мороз Київ, 1 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) –Донецький «Шахтар» з перемоги стартував у цьогорічній Лізі чемпіонів з футболу. В стартовому матчі 2-го раунду відбору український клуб у Єревані, як то кажуть, на класі здолав опір вірменського «Пюніка».

Одразу після жеребкування 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів стало зрозуміло, що вірменський «Пюнік» нинішньому «Шахтареві» не суперник. І перший матч у Єревані лише підтвердив загальну думку про повну перевагу донеччан. Навіть у столиці Вірменії віце-чемпіони України діяли ніби вдома. У підсумку «Шахтар» без особливих зусиль, як то кажуть, на класі здобув упевнену перемогу з рахунком 2 : 0. Голи в складі «гірників» записали на свій рахунок Олександр Гладкий та бразилець Брандао. Матч-відповідь цих команд вже за тиждень у Донецьку. Одначе донеччан вже більше цікавить майбутнє жеребкування наступного раунду кваліфікації. Нагадаю, що своїх суперників у вирішальному колі відбору до основного турніру Ліги чемпіонів і «Шахтар», і «Динамо» отримають вже у п’ятницю.

20 мільйонів євро заплатив донецький «Шахтар» за мексиканського півзахисника Нері Кастільо

Напередодні старту в лігочемпіонівській кваліфікації «Шахтар» установив новий трансферний рекорд України. У вівторок віце-чемпіони України заплатили захмарні не лише для українського, але й для більшості європейських чемпіонатів 20 мільйонів євро за мексиканця Нері Кастільо. Контракт із 23-річним півзахисником розрахований на 5 років. І за кожен сезон футболіст зароблятиме в Донецьку більше двох мільйонів євро. Незважаючи на свої роки, за попередній клуб – грецький «Олімпіакос» – Кастільо відіграв 7 сезонів і виграв 4 чемпіонські титули. Також в активі гравця 10 матчів і 5 голів за національну збірну Мексики. У донецькому «Шахтареві» Нері Кастільо зможе дебютувати вже за кілька днів у матчі національної першості проти ужгородського «Закарпаття».

Канадський тренер Дейв Кінг може очолити національну збірну України з хокею

За свою кар’єру 59-річний фахівець працював з кількома клубами НХЛ. А також понад 10 років очолював збірну Канади. Нині Дейв Кінг – один із претендентів на тренерську посаду в збірній України. Суперники канадця ще четверо кандидатів. Серед яких фін Карі Хейкіля, нечужий для київського «Сокола» росіянин Володимир Голубович і два українці – Сергій Лубнін та Олександр Куликов. Остаточно визначитися з майбутнім тренером українська федерація хокею планує наприкінці серпня.
XS
SM
MD
LG