Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські католики призупинили акції проти руйнування будівлі костелу в центрі міста


Наметове містечко під стінами храму пробуло майже місяць. Біля будівлі, яка до 1930-х років була католицьким костелом, було розгорнуто 5 наметів, там постійно перебували віруючі, у тому числі прибулі з Києва, Львова та інших міст.

Наметове містечко під стінами храму пробуло майже місяць.

Біля будівлі, яка до 1930-х років була католицьким костелом, було розгорнуто 5 наметів, там постійно перебували віруючі, у тому числі прибулі з Києва, Львова та інших міст.

За словами старости парафіяльної громади Св. Йосипа Валерія Гмирка, представники католицької громади наразі досягли певної домовленості з представниками компанії зі США, котра є нинішнім юридичним власником будови. Наметове містечко згорнули в обмін на припинення робіт у будівлі.

Сьогодні в Господарському суді має відбутися судове слухання справи про повернення храму за позовом громади. А завтра з вечора і до ранку католики хочуть провести молебень за повернення храму під стінами будівлі.

Католицький костел Дніпропетровська, що є історичною пам’яткою, приватизували 10 років тому. Прокуратура Дніпропетровської області намагається повернути будівлю громаді, наполягаючи на незаконності продажу.

Наразі будівля в аварійному стані, нинішні власники розібрали і вивезли рештки даху і склепіння.

Дніпропетровські католики заявляли, що будівлю руйнують, аби знищити її архітектурну цінність і пристосувати для потреб нинішніх власників. Зареєстрована у США компанія натомість стверджує, що здійснює ремонт і реконструкцію будівлі до її первісного вигляду після минулорічної пожежі.
XS
SM
MD
LG