Доступність посилання

ТОП новини

Якою буде виборча кампанія? Чому українцям не обійтися без психолога? Кому виплачуватимуть мінімальну пенсію? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 2 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Якою буде виборча кампанія? Чому українцям не обійтися без психолога? Кому виплачуватимуть мінімальну пенсію? Про все це – в сьогоднішніх українських газетах.

Виборча кампанія з дострокових парламентських виборів матиме не настільки драматичний характер, як попередня, а учасники виборчих перегонів більше зосередяться на соціальних питаннях. Голосування на виборах 30 вересня проходитиме не так за політичні сили, як за їхніх лідерів. Про це свідчать результати соціальних досліджень, про які пише газета «Голос України».

А ще в парламентському виданні депутат попередніх скликань Сергій Правденко переконує читачів, що варто, щоб нинішній уряд «пропрацював хоча б три-чотири роки поспіль, щоб було видно, що до чого, без мітингової демагогії».

Із кожним днем на столичних вулицях більшає політичної реклами. Нещодавно, як розповідає «Газета 24», виник і перший скандал: БЮТ звинуватив київську владу в тому, що вона, мовляв, забороняє розміщувати білборди Блоку. Журналісти видання вирішили з’ясувати, як же функціонує столичний ринок реклами. Стаття називається «Боротьба за місце».

У США багато родин мають власного психоаналітика, тоді як в Україні психіатричної лікарні бояться, немов атомної війни, стверджує газета «Україна молода». Відповідно, українці звертаються до лікаря, коли в душі розквітне депресія або пустить корінці панічний страх. Утім, за прогнозами ВООЗ, приблизно до 2012–2014 років депресивні стани за поширеністю вийдуть на друге місце після серцево-судинних захворювань. Україна винятку не становитиме. Тому українцям без психолога не обійтися. Про те, чому сучасній людині важливо обговорювати з психологом конфліктні та стресові ситуації, йдеться у статті «Душа болить, а серце плаче».

Якщо пенсія за віком, нарахована з урахуванням стажу роботи і заробітку, виявиться надто малою, людям виплачуватимуть мінімальну пенсію – 410 гривень. Щоправда, як уточнює газета «Факти», для цього у пенсіонера повинен бути трудовий стаж. Для чоловіків він складає 25 років, для жінок – 20. Якщо людина пропрацювала менше, мінімальна пенсія визначатиметься пропорційно до стажу.
XS
SM
MD
LG