Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні відбудеться жеребкування заключного 3 раунду кваліфікації європейської Ліги Чемпіонів з футболу


Геннадій Мороз Київ, 3 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Два футбольні гранди України, «Динамо» і «Шахтар», завмерли в очікуванні. Успіхи і невдачі на внутрішній арені посунуті на задній план. Адже сьогодні визначаться суперники найсильніших українських клубів у заключному раунді відбору до європейської Ліги чемпіонів.

На місце в груповому раунді Ліги чемпіонів із футболу нині претендує 46 європейських клубів. Переважна більшість із них через власні скромні можливості ніколи в Лізі не грала й не гратиме.

Що зовсім не стосується «Динамо» й «Шахтаря» – українські гранди є звичними учасниками найпрестижнішого і найбагатшого футбольного турніру континенту. От і цього разу обидва представники України під час жеребкування будуть серед «сіяних» клубів.

А значить, і «Динамо», і «Шахтар» убезпечені від зустрічі в кваліфікації з потужними англійськими, іспанськими, італійськими та німецькими клубами. Серед них «Ліверпуль» і «Арсенал», «Валенсія» і добре знайома донеччанам «Севілья», «Вердер», «Лаціо» і так далі.

Щоправда, й серед «несіяних» команд сильних суперників більш ніж достатньо. Приміром, у цьому списку французька «Тулуза», чеська «Спарта», турецький «Фенербахче» і, скажімо, московський «Спартак».

Як би там не було, а завдання для обох українських клубів залишається незмінним. А саме – вихід у груповий раунд чемпіонської ліги.

Жеребкування заключного раунду кваліфікації розпочнеться сьогодні у штаб-квартирі УЄФА у швейцарському Ньйоні о 13 годині за київським часом. Самі поєдинки відбудуться 15 і 29 серпня.

Вікторія Кутузова вийшла у чвертьфінал тенісного турніру серії ITF у Вашингтоні (США)

Олена Бондаренко останньою з українок залишила представницький тенісний турнір в американському Сан-Дієґо. У другому колі змагань із призовим фондом 1 мільйон 340 тисяч доларів перша ракетка України без особливої боротьби програла словенці Катарині Среботнік.

Суперниці Бондаренко-старшої для перемоги вистачило двох сетів 6-3, 6-1 на користь словенки. Олена Бондаренко розділила долю двох інших українок на турнірі – своєї сестри Катерини та Юлії Вакуленко.

А ось Вікторія Кутузова до Відкритого чемпіонату США готується на дещо скромнішому турнірі у Вашингтоні. Призовий фонд змагань у столиці Америки становить лише 75 тисяч доларів.

Натомість українка на шляху до чвертьфіналу вщент розбила Монті Танґпонґ із Таїланду: 6-0 і 6-4. За вихід у півфінал змагань 18-річна одеситка Вікторія Кутузова сьогодні зіграє з третьою ракеткою змагань, австралійкою Кейсі Дельакві.
XS
SM
MD
LG