Доступність посилання

ТОП новини

У Києві та Дніпропетровську тривають з’їзди політичних сил з підготовки до участі в позачергових парламентських виборах


На з’їзді блоку «Наша Україна – Народна самооборона» виступив Президент Віктор Ющенко. В Українському домі у столиці України сьогодні відбудеться міжпартійний з’їзд Народної партії і Трудової партії України. У місті Дніпропетровську розпочне свою роботу другий етап VІІІ з’їзду політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громада». Передвиборчі з’їзди провели вже майже всі головні політичні гравці. Дострокові вибори мають відбутися 30 вересня.


Сьогодні в приміщенні виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» відбувається міжпартійний з’їзд блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

На з’їзді виступив Президент Віктор Ющенко.

В Українському домі у столиці України сьогодні відбудеться міжпартійний з’їзд Народної партії і Трудової партії України, на якому розглянуть питання створення Блоку Литвина.

Як повідомила прес-служба блоку, з’їзд затвердить список кандидатів до Верховної Ради та ухвалить Декларацію учасників Блоку Литвина про спільну відповідальність перед громадянами України.

Раніше, першу п’ятірку списку блоку свого імені оприлюднив голова Народної партії Володимир Литвин. Крім нього самого, до неї ввійдуть колишній голова Одещини Сергій Гриневецький, екс-міністр економіки Микола Деркач, колишній керівник Миколаївщини Олексій Гаркуша та голова Шевченківської райдержадміністрації в Києві Віктор Пилипишин.

У місті Дніпропетровську розпочне свою роботу другий етап VІІІ з’їзду політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громада». У порядку денному з’їзду передбачено доповідь голови політичної партії ВО «Громада» Павла Лазаренка: «Про участь партії Всеукраїнське об‘єднання «Громада» у позачергових виборах до Верховної Ради України». Павло Лазаренко перебуває у штаті Каліфорнія, США.

Передвиборчі з’їзди провели вже майже всі головні політичні гравці.

У неділю БЮТ затвердив передвиборчу програму «Український прорив». Виборчий список Блоку Юлії Тимошенко несподіванок не приніс. Його очолила сама Юлія Тимошенко. Далі йдуть Олександр Турчинов, Микола Томенко, Йосип Вінський та Андрій Шевченко.

Юлія Тимошенко обіцяє також, що ні за яких умов її політична сила не братиме участь у формуванні коаліції з Партією регіонів.

Натомість лідер регіоналів каже, що не бачить альтернативи широкій коаліції у новому парламенті. Про це Віктор Янукович заявив на з’їзді Партії регіонів.

До виборчого списку регіоналів увійшло 450 кандидатів – за кількістю місць у парламенті. Віктор Янукович повідомив: «Перший – Янукович Віктор Федорович. Другий – Богатирьова Раїса Василівна. Третій – Чорновіл Тарас В’ячеславович. Четвертий – Богословська Інна Германівна. П’ятий – Шуфрич Нестор Іванович. Шостий – Азаров Микола Янович. Сьомий – Ахметов Рінат Леонідович».

Виборчий список затвердила і Компартія. На чолі списку лідер «червоних» Петро Симоненко. Далі йдуть шахтар Євген Волинець, фермерка Марина Перестенко, голова Ради ветеранів Іван Герасимов та міністр охорони здоров’я Юрій Гайдаєв.

Першу п’ятірку назвали і соціалісти. До неї увійшли спікер парламенту п’ятого скликання Олександр Мороз, міністр внутрішніх справ Василь Цушко, депутат п’ятого скликання Володимир Бойко, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк та міністр Освіти Станіслав Ніколаєнко.

Дострокові вибори мають відбутися 30 вересня.

За календарним планом проведення дострокових виборів, який затвердив ЦВК, реєстрація кандидатів у депутати завершується 25 серпня. Із моменту ухвалення Центрвиборчкомом рішення про реєстрацію списку політична сила може розпочинати передвиборчу агітацію. Результати голосування мають встановити не пізніше від 15 жовтня і оприлюднити в п’ятиденний термін.

Матеріали до теми:

• Пропрезидентські з’їдуться • У Києві в неділю відбувся міжпартійний з’їзд політичних партій виборчого Блоку Юлії Тимошенко • Віктор Янукович не бачить альтернативи об’єднанню Партії регіонів із «помаранчевими» в новій Верховній Раді • Олександр Мороз: Соціалістична партія зробить усе, щоб дострокові вибори не відбулися, бо через них Україну «втягнуть до НАТО». • Кілька менших партій приєднуються до Партії регіонів, а їхні лідери – до виборчого списку Партії регіонів • В Україні триває виборча кампанія до дострокових виборів Верховної Ради
XS
SM
MD
LG