Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні – Міжнародний день корінних народів


В Україні залишається неврегульованим статус одного з них – кримських татар. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив заступник голови меджлісу кримсько-татарського народу, депутат Верховної Ради 5 скликання Рефат Чубаров.

1994-го року його започаткувала Генеральна асамблея ООН, щоб привернути увагу суспільства до культури і різноманіття цих народів.

Наразі у світі налічується близько 370 мільйонів таких людей у 70 країнах.

У багатьох державах вони живуть у злиднях і зазнають дискримінації.

В Україні залишається неврегульованим статус одного з них – кримських татар.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив заступник голови меджлісу кримсько-татарського народу, депутат Верховної Ради 5 скликання Рефат Чубаров.

«Незважаючи на зусилля окремої частини народних депутатів, нам ще не вдалося ані прийняти окремий закон про статус кримсько-татарського народу як корінного, нам не вдалося переконати наших колег щодо приєднання України до відповідної Конвенції щодо корінних народів», – сказав він.

За словами Чубарова, розвинення законодавства України має метою забезпечення правових умов збереження, розвитку унікальної культури, яка є виключно тільки на цій території, яка може бути збережена тільки в умовах розвитку української держави.
XS
SM
MD
LG