Доступність посилання

ТОП новини

Афганські таліби, можливо, звільнять двох хворих південнокорейських заручниць уже в понеділок; журналістам заборонили працювати біля місця переговорів


Після третього дня переговорів між представниками руху «Талібан» і Південної Кореї в місті Газні про це повідомив у неділю ввечері губернатор однойменної провінції, але подробиць не навів. Самі сторони переговорів не коментували цю заяву.

Після третього дня переговорів між представниками руху «Талібан» і Південної Кореї в місті Газні про це повідомив у неділю ввечері губернатор однойменної провінції Міраджуддін Паттан, але подробиць не навів.

Самі сторони переговорів не коментували цю заяву.

Раніше в неділю журналістам заборонили знімання і звукозапис поблизу місцевого відділку Афганського товариства червоного півмісяця, де відбуваються переговори.

Заборону запровадили після того, як у суботу представники талібів влаштували там імпровізовану прес-конференцію – першу від часу скинення їхньої влади 2001 року.

Губернатор нагадав, що талібам як представникам терористичної організації не можна надавати слово.

Напередодні, протягом суботи й недільного дня, з боку талібів надходили по черзі цілком суперечливі повідомлення про їхні плани щодо долі двох заручниць.

За останньою з їхніх версій, вони збираються таки відпустити цих серйозно хворих жінок, щоб посприяти подальшому звільненню їхніх ув’язнених спільників в обмін на решту заручників.

Раніше влада Афганістану твердо заявляла, що про обмін заручників на повстанців не може бути мови, бо це тільки заохотило б подальші викрадення.

Таліби викрали групу з 23 південнокорейських християнських гуманітарних працівників, із яких 18 жінок, три з половиною тижні тому, 19 липня.

Двох викрадених чоловіків вони вже вбили.
XS
SM
MD
LG