Доступність посилання

ТОП новини

Геннадій Москаль закликає кримчан не голосувати за криміналітет


Володимир Притула Сімферополь, 16 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Колишній керівник кримської міліції і постійний представник Президента України в Криму, а нині 41-й номер у виборчому списку блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Геннадій Москаль закликає кримчан не голосувати за криміналітет.


На прес-конференцію Геннадія Москаля до приміщення кримського штабу «Нашої України» набилося кілька десятків людей, третина з них – не журналісти, а переважно співробітники аналітичних відділів різних владних структур автономії. Але нічого нового від популярного в Криму діяча вони не почули, втім, як і агітації на користь власного блоку.

Зате було багато критики на адресу українського уряду і керівництва Криму. Найбільше дісталося кримському прем’єру Віктору Плакиді та спікеру Анатолію Гриценку, про яких Геннадій Москаль навіть розповів анекдот. Мовляв, прем’єр-міністр автономії настільки невиразний і несамостійний, що навіть київські однопартійці спікера приймають його за водія Анатолія Гриценка.

За словами Геннадія Москаля, за нинішнього кримського керівництва криміналітет на півострові перемагає. Крим перетворюється у кримінальну бандитську державу, вважає Москаль. «Ви мене вибачте, але, хоч автономія і суб’єкт України, але ті відомства, що у складі уряду відповідають за криміногенну ситуацію в Криму, не хочуть і не наводять тут ладу. Якою важкою працею я вижив звідси Воронкова і тому подібних! І для чого ця боротьба була потрібна? Для того, щоб на зміну їм прийшов Мельник, Гриценко, Лукашов і примкнула бандитська адвокатеса? За це ми боролися, пани-товариші журналісти?» - запитав Геннадій Москаль. Журналісти не відповіли, як і числені представники владних структур, які і після прес-конференції відмовилися коментувати звинувачення і закиди опозиційного політика.

Вільна людина в невільній країні

Ще у 2005 році Геннадій Москаль попереджав, що до кримського парламенту намагаються потрапити особи, відомі своїми зв’язками чи участю в організованому злочинному угрупованні «Сейлем», лідер якого Воронок зусиллями тодішнього начальника кримської міліції був засуджений. Тепер ці люди, прізвища яких називав Геннадій Москаль, мають депутатські мандати кримського парламенту.

Сам екс-міліціонер каже, що не боїться говорити правду, бо вважає себе вільною людиною, хоча у невільній країні. Він каже, що зараз не має жодної посади, а після виборів хотів би працювати у парламентському комітеті з боротьби з корупцією: «Якщо раніше хоча б можна було з посади звільнити корупціонера, то сьогодні це неможливо. Найбільше покарання – штраф у 250 гривень. З усіх країн світу лише в Україні борються з корупцією в адміністративному порядку», — сказав Геннадій Москаль.

Кримські очільники поки що ніяк не відгукнулися на критику політика, але ще не було такого, щоб заяви Геннадія Москаля залишилися без їхньої відповіді.
XS
SM
MD
LG