Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: Перехід на прямі газові поставки сьогодні не на часі


Так вважає голова правління «Нафтогазу України» Євген Бакулін. Раніше Президент заявляв про необхідність переходу на прямі газові контракти.

Так вважає голова правління «Нафтогазу України» Євген Бакулін.

«Заяви, які роблять окремі політики про перехід на прямі поставки, мають право на існування. Але для того, щоб переходити, потрібно зрозуміти, що нам дасть дана альтернатива. У 2005 році ми втратили середньоазійський газ. Сьогодні ми докладаємо всіх зусиль, щоб його повернути, але це не просте питання. Практично весь даний газ викупила російська сторона. Можна буде розраховувати лише на якісь додаткові об’єми, які будуть видобуті у середньоазійських країнах, або на входження у якусь спільну діяльність. Ці варіанти розглядаються, але вони дуже непрості», – сказав він.

Раніше Президент заявляв про необхідність переходу на прямі газові контракти.

Відповідно до минулорічних українсько-російських угод, природний газ в Україну постачається через спільне підприємство «Укргаз-Енерго», яке в свою чергу закуповує газ не безпосередньо в російського «Ґазпрому» чи в середньоазійських державах, а ще в одного посередника – компанії «РосУкрЕнерго».
XS
SM
MD
LG