Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Про що домовлялися Путін з Януковичем? Яку масштабну аферу розкрила днями СБУ? Чому в Києві швидко не одружують?


Ірина Біла Київ, 22 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – За інформацією газети «Діло», на переговорах з Володимиром Путіним українська сторона ініціювала перемови про довгострокові газові відносини. Видання стверджує, що сьогодні існує робочий проект, в якому оговорена головна ідея – обмінятися з Росією активами. Суть проекту: допустити «Газпром» до управління газотранспортною системою України. Навзаєм Україна хоче отримати в управління російські родовища. Докладніше про це – в статті «Віктор Янукович запропонував Путіну трубу».

Минулої ночі, як стверджує газета «Україна молода», Служба безпеки України «накрила» масштабну аферу. Через конвертаційні центри під дахом банків, до одного з яких причетний віце-прем''єр уряду Януковича, «відмивалися» мільйони гривень для фінансування весняних акцій протесту Партії регіонів. 7 офісів і 9 банківських установ були задіяні в «обготівковуванні» коштів у неймовірно великих розмірах. Під час обшуку у цих установах було вилучено понад мільйон американських доларів, 15 комп''ютерів, 12 печаток та документацію фіктивних фірм. Подробиці – в статті «Мільйони, «вимиті» до блиску».

Нещодавно, як інформує «Газета 24», В Україні розпочала роботу нова комісія спостерігачів від ОБСЄ, яку очолює Одрі Гловер. Саме від цих людей, наголошує видання, залежить, як сприйме перевибори до Верховної Ради західна частина світового співтовариства. За останні роки ОБСЄ лише двічі ставила високу оцінку виборчому процесу в Україні: після третього туру президентських виборів-2004 і парламентських 2006-го року.

Початок «весільного сезону» в Україні, що триває з серпня до листопада, затьмарене тим фактом, що в київських РАГСАх уже зараз немає вільних «місць», хоча згідно із законом молодят повинні одружити не пізніше, ніж через місяць після подачі заяви. Як з’ясувала газета «Сегодня», кияни ще встигнуть зареєструвати свої шлюби в інших містах, однак варто поспішати. Серед причин шлюбної активності те, що наступний рік високосний, і більшість не хоче ризикувати.
XS
SM
MD
LG