Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко знову заявив, що є противником проведення конституційного референдуму одночасно з парламентськими виборами


Про це Президент України сказав у неділю в інтерв’ю журналістам у Нововолинську (Волинська область). Він наголосив, що є надзвичайно важливим не плутати плинні моменти із фундаментальними.


Про це Президент України сказав у неділю в інтерв’ю журналістам у Нововолинську (Волинська область).

Віктор Ющенко наголосив, що є надзвичайно важливим не плутати плинні моменти із фундаментальними.

За словами Президента, говорячи про вибори, які відбудуться через місяць, необхідно пам’ятати, що вони виборювались у дуже запеклій політичній боротьбі. Вибори є надзвичайно складною політичною акцією, і дуже важливо в перебігу підготовки до них не втратити пильність.

«Я думаю, що дуже важливо конституційні речі, фундаментальні речі не плутати із поточними речами. Тому що вони вимагають спеціального підходу, спеціальної дискусії», – сказав глава держави, нагадавши про свої ініціативи щодо скликання Конституційної асамблеї, а також створення спеціального інституту із політично незаангажованих фахівців, які напрацюють відповідний проект закону (про зміни до Основного Закону).

Водночас глава держави назвав надзвичайно важливим те, що нова Конституція має бути акцептована нацією – затверджена референдумом.

За словами Президента, це потрібно, щоб не повторити помилки, допущені два роки тому, «коли не тільки не запитали у нації, чи вона хоче таку модель управління, а й у самому парламенті не було допущено обговорення жодного положення, жодної нової зміни, які впроваджувались декількома політичними особами і деякими політичними силами».

Віктор Ющенко ще раз наголосив, що національний референдум є невід’ємною частиною ухвалення нової Конституції України.

23 серпня після зустрічі з Президентом лідер БЮТ Юлія Тимошенко висловила сподівання, що Президент підтримає ініціативу БЮТ щодо проведення референдуму по Конституції одночасно з позачерговими виборами до Верховної Ради.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко наполягає на необхідності проведення конституційного референдуму • Президент вважає за недоцільне одночасно проводити вибори і конституційний референдум, лідерка БЮТ усе одно сподівається на це • ЦВК відмовила в реєстрації ще 34 ініціативним групам для збирання підписів за референдум про зміни до Конституції, який хоче провести БЮТ
XS
SM
MD
LG