Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК у вівторок завершила реєстрацію партій та блоків для участі у виборах та зареєструвала ще 75 іноземних спостерігачів на вибори Верховної Ради


Усього подавали документи 24 полiтичнi сили. Трьом із них відмовили в реєстрації. А останнiй термiн реєстрацiї кандидатiв у народнi депутати від партій і блоків – 2 вересня. ЦВК продовжує реєструвати спостерігачів на вибори Верховної Ради. Раніше керівник МЗС України Арсеній Яценюк висловлював примушення, що за виборами в Україні спостерігатиме близько 3,5-4 тисяч іноземних спостерігачів. Україна запросила на вибори спостерігачів від ОБСЄ, ПАРЄ, СНД та Європейського парламенту. Виборча кампанія стартувала 2 серпня, голосування призначено на 30 вересня.


Право на участь у виборах здобули: Партія регіонів, блок «Наша Україна – Народна самооборона», Блок Юлії Тимошенко, Комуністична партія, Комуністична партія (оновлена), Прогресивна соціалістична партія, Партія «Всеукраїнське об''єднання „Свобода“», «Блок Литвина», Соціалістична партія, Всеукраїнська партія народної довіри, Селянський блок «Аграрна Україна», Партія вільних демократів, «Виборчий блок Людмили Супрун – Український регіональний актив», блок «Всеукраїнська громада», Партія національно-економічного розвитку, «Український народний блок», Партія зелених, блок «КУЧМА», Блок Партiї пенсiонерiв України, Християнський блок та партія «Пора».

Ще 25 серпня завершився термiн подачi партiями i блоками документiв до ЦВК для реєстрацiї виборчих спискiв. А останнiй термiн реєстрацiї кандидатiв у народнi депутати від партій і блоків – 2 вересня.

Усього подавали документи 24 полiтичнi сили. Трьом із них відмовили в реєстрації.

У минулих парламентських виборах 2006 року брали участь 45 партiй i блокiв. Тоді у Верховну Раду пройшли 5 полiтичних сил: Партiя регiонiв (186 мандатiв), Блок Юлiї Тимошенко (129 мандатiв), Народний союз «Наша Україна» (81 мандат), Соцiалiстична партiя України (33 мандати) i Комунiстична партiя України (21 мандат).

ЦВК продовжує реєструвати спостерігачів на вибори Верховної Ради

На засіданні у вівторок Цетрвиборчком зареєстрував 75 іноземних спостерігачів: 3 спостерігачів від Індонезії, 1 – від ОБСЄ, 31 – від Європейської мережі організацій за спостереженням за виборами (ENEMO), 17 – від Національного демократичного інституту міжнародних відносин, 23 – від міжнародної громадської організації сприяння розвитку виборчих технологій «За справедливі вибори».

Раніше керівник МЗС України Арсеній Яценюк висловлював примушення, що за виборами в Україні спостерігатиме близько 3,5-4 тисяч іноземних спостерігачів.

Україна запросила на вибори спостерігачів від ОБСЄ, ПАРЄ, СНД та Європейського парламенту.

Виборча кампанія стартувала 2 серпня, голосування призначено на 30 вересня.

Матеріал до теми:

• «Потьомкінські села» чи сторожові пси демократії: громадські організації на дострокових виборах
XS
SM
MD
LG