Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК, згiдно з роз''ясненням Вищого адмiнсуду, зобов''язана скасувати постанову про заяву для голосування вдома, наголошує представник БЮТ у Центрвиборчкомі


Уповноважений представник Блоку Юлії Тимошенко у ЦВК Володимир Пилипенко в iнтерв''ю журналiстам у середу зазначив, що БЮТ звернувся до Вищого адмiнiстративного суду в зв''язку з тим, що ЦВК досi не виконала судову постанову вiд 25 серпня, якою визнано неправомірним рішення Центрвиборчкому щодо затвердженої форми заяви виборцiв для голосування вдома. Тим часом заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна зазначила, що таке рішення має бути ухвалене якомога швидше, оскiльки від 15 вересня розпочинають роботу дiльничнi виборчi комiсiї, куди вже зможуть надходити заяви для голосування вдома.


Вищий адмiнiстративний суд (ВАС) України дав роз''яснення про виконання свого рiшення вiд 25 серпня, вiдповiдно до якого ЦВК зобов''язана скасувати постанову, якою затверджено форму заяви виборця для голосування вдома.

Про це повiдомив уповноважений представник БЮТ у ЦВК Володимир Пилипенко в iнтерв''ю журналiстам у середу.

Він зазначив, що БЮТ звернувся до ВАС у зв''язку з тим, що ЦВК досi не виконала судову постанову вiд 25 серпня, якою визнано неправомірним рішення Центрвиборчкому щодо затвердженої форми заяви виборцiв для голосування вдома.

«Постанова була ухвалена 25 серпня, набула законної сили й пiдлягає виконанню негайно, оскiльки вона не оскаржується. Тобто вже три днi ЦВК нiчого не робить», – зазначив Володимир Пилипенко.

Тим часом заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повiдомила, що голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал дав доручення доповiдачевi з цього питання – секретаревi комiсiї Тетянi Лукаш пiдготувати вiдповiдний проект рiшення з виконання рiшення Вищого адмiнiстративного суду.

Жанна Усенко-Чорна зокрема зазначила, що таке рішення має бути ухвалене якомога швидше, оскiльки від 15 вересня розпочинають роботу дiльничнi виборчi комiсiї, куди вже зможуть надходити заяви для голосування вдома.
XS
SM
MD
LG