Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко: Результати виборів можна буде поставити під сумнів через дії Мінюсту», яке видало новим лідерам партії «Пора» документи


Таку думку лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» висловив під час прес-конференції в Кременчуку Полтавської області, коментуючи ситуацію, що склалася навколо партії «Пора».


Таку думку лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» висловив під час прес-конференції в Кременчуку Полтавської області, коментуючи ситуацію, що склалася навколо партії «Пора».

«Очевидно, це перший прецедент політрейдерства. Я був здивований тим, що відбувається. Я особисто знаю Каськіва не перший рік, знаю, що у нього є печатка, свідоцтво про реєстрацію (партії) і рішення керівних органів про створення блоку. В цій історії крапку може поставити тільки суд», – заявив Юрій Луценко.

«Я шокований заявами Мінюсту, особливо зараз, коли Лавринович, перебуваючи на державній службі, дає свій дозвіл розповідати про депутатів, які ображені непроходженням в списки партій і закликає зібратися під куполом парламенту з тим, щоб ухвалити те або інше рішення. Це використовування свого державного становища. Боюся, що і реєстрація («Пори»), і видача відповідного проштампованого статуту для реєстрації в ЦВК робилися під впливом політичних емоцій. Але думаю, що суд розставить все на свої місця», – зазначив лідер НУ-НС.

Разом з тим Юрій Луценко додав, що заяви нового лідера «Пори» Ярослава Годунка свідчать про те, що він бореться за єдність «помаранчевих» сил.

28 серпня Окружний адміністративний суд м. Києва почав розгляд скарги блоку «Наша Україна – Народна самооборона» щодо визнання незаконними дій Міністерства юстиції України, яке видало, як стверджують в блоці, самопроголошеним лідерам «Пори» документи цієї політичної сили.

Того ж дня Центральна виборча комісія виключила кандидатів в народні депутати від громадянської партії «Пора» з виборчого списку блоку «Наша Україна – Народна самооборона», а також зареєструвала список кандидатів у народні депутати від партії «Пора» на вибори 30 вересня.

А вже 30 серпня блок НУ-НС оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва рішення ЦВК про виключення партії «Пора» з його складу.

Матеріали до теми:

• Марина Ставнійчук вважає незаконною реєстрацію в ЦВК «Пори» як учасника виборчого процесу • Кінець «Пори»?
XS
SM
MD
LG