Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Казахстані постановив звільнити ув’язненого банкіра і ув’язнити тих, хто його арештовував


Колишній голова правління одного з найбільших банків Казахстану, «Нурбанку», Абільмажен Гилимов, був в ув’язненні від січня. Його і чотирьох працівників поліції арештували після того, як вони намагалися не пустити до банку групу людей, пов’язаних із колишнім зятем Президента Казахстану Рахатом Алієвим.

Колишній голова правління одного з найбільших банків Казахстану, «Нурбанку», Абільмажен Гилимов, був в ув’язненні від січня.

Його і чотирьох працівників поліції арештували після того, як вони намагалися не пустити до банку групу людей, пов’язаних із колишнім зятем Президента Казахстану.

На той час Рахат Алієв був успішним підприємцем, заступником міністра закордонних справ і чоловіком старшої дочки Нурсултана Назарбаєва.

Після конфлікту навколо «Нурбанку» Алієв, тоді вже посол Казахстану в Австрії, втратив усі свої посади й значну частину маєтків на батьківщині, а дружина заочно розлучилася з ним.

Нещодавно суд у Відні, де Алієв попросив політичного притулку, відмовив в екстрадиції його до Казахстану, де проти нього висунули низку кримінальних звинувачень.
XS
SM
MD
LG