Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Верховної Ради 5 скликання проголосували за скасування депутатських пільг


Сьогодні на засіданні Верховної Ради у Києві депутати проголосували за те, щоб виключити з Закону про статус народного депутата статті, які стосуються виплати матеріальної допомоги, транспортного забезпечення та інші.

Сьогодні на засіданні Верховної Ради у Києві депутати проголосували за те, щоб виключити з Закону про статус народного депутата статті, які стосуються виплати матеріальної допомоги, транспортного забезпечення та інші.

Перед цим парламентарі вирішили провести наступне засідання Верховної Ради 5-го скликання до 30 вересня для розгляду питання про державний бюджет на наступний рік.

Всього на засіданні присутні 269 народних обранців, які представляють парламентську коаліцію, а також деякі колишні члени «Нашої України» і БЮТ, які раніше перейшли на бік коаліції.

Напередодні міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що сумнівається у правочинності рішень нинішнього складу Верховної Ради.

За його словами, після складання повноважень представниками БЮТ та «Нашої України» парламент втратив правочинність, оскільки не має у своєму складі 300 депутатів.

Водночас представники опозиції вважають, що парламент сьогодні не має права проводити своє засідання.

Про це у Львові знову заявив лідер блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» Юрій Луценко.

«Вони не мають права на жодні юридичні дії, такі, як депутатська недоторканість, пільги чи розгляд бюджету. Сьогодні ми маємо приклад не просто використання трибуни Верховної Ради – це яскрава демонстрація безвідповідальності політиків за майбутнє держави і підрив цивілізованих шляхів держави у світі», – сказав Луценко.

Президент вважає сьогоднішнє засідання Ради спробою зірвати вибори і попереджає депутатів про відповідальність.

Віктор Ющенко нагадав, що, за Конституцією, Верховна Рада 5-го скликання неповноважна, а будь-які її рішення нелегітимні.

На оголошене урочисте відкриття засідання не прибули ні Президент, ні Прем’єр-міністр.

Як повідомляє прес-служба голови держави, сьогодні під головуванням Президента України Віктора Ющенка відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Водночас прес-служба Кабміну повідомила, що Прем’єр-міністр України Віктор Янукович сьогодні розпочав робочу поїздку до Луганської області.

Матеріали до теми:

• Президент вважає плановане на вівторок засідання Верховної Ради 5-го скликання спробою зірвати вибори і попереджає депутатів про відповідальність

• Коаліція під куполом

• Верховна Рада України 5-го скликання планує у вівторок «внести зміни до Конституції» про скасування депутатської недоторканності

• Олександр Мороз «не знає», чи візьмуть участь БЮТ і «Наша Україна» завтра у засіданні парламенту

• Представники коаліції сьогодні узгоджують перелік питань, які мали б обговорити у вівторок на парламентському засіданні

• Розпущені збиратимуться?

• Компартія не погоджується з порядком денним позачергової сесії, який пропонує спікер парламенту Олександр Мороз

• Ющенко вважає, що підтримка Януковичем ідеї проведення сесії Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня загострить політичну ситуацію

• Віктор Янукович пропонує розглянути у вересні ще у парламенті 5-го скликання проект держбюджету на наступний рік

• Вiктор Ющенко знову наголосив, що правових пiдстав для проведення сесiї Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня немає
XS
SM
MD
LG