Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада України 5-го скликання планує у вівторок «внести зміни до Конституції» про скасування депутатської недоторканності


Як повідомила координатор парламентської більшості, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, досі немає підтвердження присутності опозиційних фракцій на засіданні Верховної Ради в вівторок – ні Президент України, ні депутати від опозиції не відповіли на запрошення взяти участь у ньому. При цьому вона звинуватила опозиційні фракції в тому, що ті, мовляв, «бояться» скасовувати недоторканність. Раніше керівники і представники «Нашої України» і БЮТ не раз заявляли, що не братимуть участі у подальших зібраннях розпущеної Верховної Ради 5-го скликання. Опозиція, як також і Президент, вважає цей склад парламенту неповноважним. Натомість опозиція має намір внести скасування недоторканності і пільг як перше питання до розгляду в Верховній Раді 6-го скликання.

Як повідомила координатор парламентської більшості, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, керівники фракцій більшості на своєму засіданні домовилися також «ухвалити рішення» в парламенті в вівторок про скасування пільг народним депутатам.

За словами Богатирьової, досі немає підтвердження присутності опозиційних фракцій на засіданні Верховної Ради в вівторок – ні Президент України, ні депутати від опозиції не відповіли на запрошення взяти участь у ньому.

При цьому вона звинуватила опозиційні фракції в тому, що ті, мовляв, «бояться» скасовувати недоторканність.

Раніше керівники і представники «Нашої України» і БЮТ не раз заявляли, що не братимуть участі у подальших зібраннях розпущеної Верховної Ради 5-го скликання. Опозиція, як також і Президент, вважає цей склад парламенту неповноважним.

Натомість опозиція має намір внести скасування недоторканності і пільг як перше питання до розгляду в Верховній Раді 6-го скликання.

Матеріали до теми:

• Олександр Мороз «не знає», чи візьмуть участь БЮТ і «Наша Україна» завтра у засіданні парламенту

• Представники коаліції сьогодні узгоджують перелік питань, які мали б обговорити у вівторок на парламентському засіданні

• Розпущені збиратимуться?

• Компартія не погоджується з порядком денним позачергової сесії, який пропонує спікер парламенту Олександр Мороз

• Ющенко вважає, що підтримка Януковичем ідеї проведення сесії Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня загострить політичну ситуацію

• Віктор Янукович пропонує розглянути у вересні ще у парламенті 5-го скликання проект держбюджету на наступний рік

• Вiктор Ющенко знову наголосив, що правових пiдстав для проведення сесiї Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня немає
XS
SM
MD
LG