Доступність посилання

ТОП новини

ОЕСР: Для успішного економічного розвитку Україна потребує прискорити економічні реформи і посилити правову систему


Про це йдеться у поширеній сьогодні різко критичній доповіді Організації економічної співпраці і розвитку, присвяченій Україні. Заступник міністра економіки України Наталя Бойцун заявила, що Україна планує стати членом Організації через 5–6 років.

Про це йдеться у поширеній сьогодні різко критичній доповіді Організації економічної співпраці і розвитку, присвяченій Україні.

Економічні реформи в Україні відстають від реформ у сусідніх країнах, таких, як Польща, і економічне зростання останніх років опинилося під загрозою, застерігають автори доповіді.

Брак реформ особливо загрожує іноземним інвестиціям, попереджає ОЕСР.

Стабільне зростання економіки потребує «суворих заходів для скорочення бюрократії і зниження бар’єрів в галузі конкуренції», зазначено в документі.

У ньому також наголошено, що це дозволить зберегти економічне зростання в Україні, яке помітне останнім часом, на довгострокову перспективу.

Після презентації доповіді в Києві заступник міністра економіки України Наталя Бойцун заявила, що Україна планує стати членом Організації економічної співпраці і розвитку через 5–6 років.

На інтернет-сайті ОЕСР сказано, що умовою для прийняття в організацію є прихильність країни принципам ринкової економіки і плюралістичної демократії. В рамках ОЕСР країни-учасниці спільними зусиллями вирішують завдання, пов’язані з економічною і соціальною політикою.
XS
SM
MD
LG