Доступність посилання

ТОП новини

Польща сподівається на взаємовигідне залагодження з Україною ситуації з візовим режимом після свого приєднання до «шенгенської зони»


Варшава докладе всіх зусиль, щоб українські громадяни «не відчули погіршення» після вступу Польщі до «шенгенської зони», заявив на брифінгу посол Польщі в Україні Яцек Ключковський.

Варшава докладе всіх зусиль, щоб українські громадяни «не відчули погіршення» після вступу Польщі до «шенгенської зони», заявив на брифінгу посол Польщі в Україні Яцек Ключковський.

За його словами, польська сторона поки не може говорити про конкретні зміни, тому що спочатку необхідно вислухати пропозиції української сторони.

Він додав, що рішення про те, яким саме буде візовий режим між Україною й Польщею, ухвалять після українсько-польських консультацій, які повинні відбутися в Києві 11–12 вересня.

Під час переговорів сторони мають обговорити модифікацію двосторонніх угод у зв’язку з майбутнім приєднанням Польщі до Шенгенської угоди і адаптацію до її вимог умов поїздок українців у Польщу, а також підписання угоди про місцевий прикордонний рух.

Ключковський наголосив, що після всіх змін громадянам України нададуть повну інформацію щодо нових правил оформлення віз.

На думку посла, вступ Польщі в «шенгенську зону» буде корисним не тільки для громадян Польщі, але й для громадян України.

Він запевнив, що у зв’язку з входженням Польщі до «шенгенської зони» для українців не відбудеться «нічого страшного».

Посол додав, що термін переходу до шенгенських правил із початку наступного року ще не є остаточним, «але цей період є бажаним».

Європейський Союз попередньо вирішив розширити «шенгенську зону» на нових членів ЄС, крім Кіпру, Болгарії й Румунії, опівночі з 30 на 31 грудня 2007 року, але остаточно цей термін мають затвердити – або знову відкласти – в жовтні.
XS
SM
MD
LG