Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ може наслідувати приклад Одеси щодо відновлення пам’ятника Катерині Другій, яку вважають засновницею міста, вважають проросійськи орієнтовані сили


Міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко запевняє, що відновити пам’ятник можна буде лише після громадських слухань.

Міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко запевняє, що відновити пам’ятник можна буде лише після громадських слухань.

«Ви пам’ятаєте, як складно вирішувалося питання з пам’ятником Святій Катерині-великомучениці, який з’явився у місті Дніпропетровську на будівлі Єпархіального центру. Рішення може бути прийняте тільки після громадських обговорень. Пройдуть громадські обговорення – скажу, як це буде», – заявив Куліченко.

У позаминулому столітті пам’ятник Катерині Другій у Дніпропетровську стояв на площі перед Гірничим університетом. Зараз там пам’ятник Михайлові Ломоносову.

Торік у Дніпропетровську на будівлі Єпархіального управління Української Православної Церкви (Московського Патріархату) відкрили пам’ятник Великомучениці Катерині.

Церковники наполягали, що це скульптура небесної покровительки міста. Однак частина мешканців пов’язувала скульптуру з ушануванням пам’яті російської імператриці Катерини Другої.
XS
SM
MD
LG